Στο γραφείο του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο του “διαλόγου”!

Και ένα τιμητικό δώρο του κ. Κωστή Κατσανέβα για τον εκδότη της εφημερίδας Δημ. Κρούπη

 

Από σήμερα ο “διάλογος” θα έχει μια… θέση στο ιστορικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί!

Καθώς και μια θέση στο ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, του γνωστού και ως “Γέρου της Δημοκρατίας”.

Αυτό τουλάχιστον μας υποσχέθηκε αυθόρμητα το βράδυ της Παρασκευής ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, από την αγαπημένη κόρη του Σοφία, ο Κωστής Θεοδ. Κατσανέβας, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο φυσικός κληρονόμος του Καστριού, ενός από των πιο ιστορικών πολιτικών σπιτιών της χώρας.

Τι συνέβη όμως και αποσπάσαμε αυτή τη δέσμευση από τον Κωστή, που πλέον τον συγκαταλέγουμε στους καλούς μας φίλους;

Όπως θα διαβάσετε σε άλλες στήλες ο νεαρός επιστήμονας και ευαισθητοποιημένος κοινωνικά Κωστής Κατσανέβας το τριήμερο που μας πέρασε ήταν φιλοξενούμενός μας για να του συστήσουμε τα Τρίκαλα. Το κυρίως πρόγραμμα δεν είχε καμμία σχέση με την πολιτική καταγωγή ή τις πολιτικές στοχεύσεις του αλλά καθαρά με την αναπτυξιακή προοπτική του νομού και της Θεσσαλίας, μέσω του τουρισμού και των σύγχρονων τεχνολογιών. Επειδή όμως στις φλέβες του τρέχει πολιτικό αίμα και αίμα Παπανδρέου και επειδή ο “διάλογος” έχει καταγράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του χώρου στο νομό Τρικάλων, αποφασίσαμε το βράδυ της Παρασκευής να κάνουμε ένα διάλειμμα στην ξενάγηση και να το αφιερώσουμε στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Μαζί με δύο από τα ιστορικότερα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και τα οποία δεν έχουν πλέον καμμία προσωπική φιλοδοξία, τον πρώτο αιρετό νομάρχη των Τρικάλων αλλά και του ΠΑΣΟΚ, τον Στέφανο Πατραμάνη, καθώς και τον επί πολλά χρόνια πρώην γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχο Τρικκαίων που άφησε πίσω του μετρήσιμο θετικό έργο για την πόλη, τον Χρήστο Λάππα, καθώς και συνεργάτες του “διαλόγου” και του ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ καθώς και φιλικό ζευγάρι του Κωστή Κατσανέβα με τρικαλινές ρίζες, δειπνήσαμε στην ταβέρνα ΝΙΚΟΛΑΣ στην Αγία Κυριακή, τον οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την περιποίηση.

Ήταν ένα δείπνο με μπόλικη πολιτική κουβέντα και με κάποιες ευχάριστες και συγκινητικές εκπλήξεις.

Στη διάρκεια του δείπνου προσφέραμε ένα (ή μάλλον δύο) αναμνηστικό δώρο στον Κωστή Κατσανέβα. Δύο αντίτυπα από το αρχείο του “διαλόγου” από την ιστορική έκδοση της 24ης Ιουνίου 1996, δηλαδή της επόμενης ημέρας από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ολόκληρο το πρωτοσέλιδο (όπως φαίνεται και στη σχετική φωτό) ήταν αφιερωμένο στον Ανδρέα και στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με ένα συγκινητικό σκίτσο του ΚΟΥΡΣΟ. Κορνιζάραμε λοιπόν δύο αντίτυπα αυτού του τεύχους και τα προσφέραμε στον εγγονό του Ανδρέα, τρεις μόλις ημέρες μετά την 24η επέτειο του θανάτου του λέγοντάς του πως “ελπίζουμε να βρουν μια θέση στο ιστορικό σπίτι των Παπανδρέου στο ΚΑΣΤΡΙ αλλά και στο ίδρυμα του γενάρχη της πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου, τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Με εμφανή την έκπληξή του για το απρόσμενο δώρο αλλά και βαθύτατα συγκινημένος ο Κωστής μας απάντησε αυθόρμητα πως αυτό το δώρο θα έχει μόνιμη θέση στο προσωπικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί αλλά και στο ίδρυμα του Γεωργίου Παπανδρέου (το δεύτερο κάδρο).

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά του να μας κάνει ένα τιμητικό και συγκινητικό δώρο, μια συλλεκτική κασετίνα, “την οποία το Δ.Σ. του Ιδρύματος προσφέρει σε φίλους και εξέχουσες προσωπικότητες”, με πλήθος ντοκουμέντων για την ιστορία του “Γέρου της Δημοκρατίας”.

Το ουσιαστικό κέρδος της βραδιάς όμως ήταν η μεστή πολύωρη πολιτική συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον Κωστή Κατσανέβα, τον Στέφανο Πατραμάνη, τον Χρήστο Λάππα και τους δημοσιογράφους και συνεργάτες του “διαλόγου” και του ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ. Γι’ αυτή θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στην επόμενη έκδοση.

 

Από το ΔΙΑΛΟΓΟ Τρικάλων της 29ης Ιουνίου 2020

Σχετικές δημοσιεύσεις