Στα Τρίκαλα η υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας την Κυριακή 14/4

Συνεχίστηκε η άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Δευτέρα (15/4), σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως προκύπτει, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε κατά τόπους τους 32°C ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία σήμερα (26.9°C) ήταν κατά 1°C υψηλότερη αυτής της Κυριακής (25.9°C).

kairos-thermokrasies3

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες και τον χάρτη της εικόνας:

Ο μετεωρολογικός σταθμός στα Τρίκαλα κατέγραψε την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία, η οποία ήταν ίση με 32.7°C, τιμή ρεκόρ για την εποχή από την αρχή λειτουργίας του σταθμού το 2007, ενώ ακολούθησαν το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας με 32.5°C και η η Λιβαδειά με 32.4°C.

Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25°C σε 399 από τους 517 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~77%) και τους 30°C σε 72 σταθμούς (ποσοστό ~14%). Σημειώνεται ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία αυτή τη εποχή είναι στην περιοχή των 20-21°C.

 

Αναλυτικά ο καιρός  αύριο Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Η θερμοκρασία αν και θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά, στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις