Σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για τα Τρίκαλα η συναυλία για την αξέχαστη Μαρία Κάλλας

Το βράδυ του Σαββάτου, στο Πνευματικό Κέντρο

 

Μία σπουδαία βραδιά Όπερας με τρεις πολύ σημαντικές Ιταλίδες ερμηνεύτριες, φιλοξένησε η πόλη μας το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας (1923- 1977), που τιμά φέτος όλος ο κόσμος με τη συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της.

Το 2023 χαρακτηρίζεται ως έτος Κάλλας και τιμάται παγκοσμίως η κορυφαία Ελληνίδα ντίβα αναδεικνύοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της και ο ιστορικός Σύλλογος οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», ανέλαβε την πρωτοβουλία της υλοποίησης αυτής της μοναδικής και σπάνιας συναυλίας με την
συμμετοχή του Πανελληνίου Ελληνο-ιταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
Συμμετείχαν τρεις εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία και συγκεκριμένα  η διακεκριμένη υψίφωνος  και Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Teresa Cardace, η υψίφωνος Francesca Campanella και η μέτζο-σοπράνο Ester Ferraro που με τη συνοδεία στο πιάνο από την καθηγήτρια Maria Sarli ερμήνευσαν τις σημαντικότερες και πιο γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας.

 

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» και οι συνεργάτες του στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. παρουσίασαν μια κορυφαία εκδήλωση στο Έτος Κάλλας στα Τρίκαλα, αφιερωμένη στην μεγάλη Ελληνίδα με την παγκόσμια αναγνώριση ενώ την συναυλία παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, μια από τις κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις