Σε όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του “Ελεήμονα Σαμαρείτη”

Με την Χάρη του Θεού και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου, η Χριστιανική Αδελφότητα Τρικάλων «ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» έκοψε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της Χρόνια Πολλά Ευλογημένα και Ευφρόσυνα παρά Θεού. Προηγήθηκε ομιλία από τον πνευματικά Υπεύθυνο της Αδελφότητας π. Νικόλαο Δαλαγιώργο, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μελέτης των Εντολών του Θεού.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε ότι οι Εντολές του Θεού είναι η θεραπευτική αγωγή του πεπτωκότος ανθρώπου για να επανέλθει πάλι στην προ-πτωτική κατάσταση της Χάριτος και του Αγιασμού. Γι΄ αυτό οι τέσσερεις πρώτες εντολές αναφέρονται στην σχέση του ανθρώπου με τον Θεό.

Η εξομολόγηση είναι η πνευματική ευκαιρία συμφιλίωσης με τον Θεό, αλλά είναι και η ευκαιρία να βγάλουμε τις μάσκες και να δούμε τον εαυτό μας όπως τον βλέπει ο Θεός, παραμορφωμένο από την αμαρτία, όχι για να απελπιστούμε αλλά για να στραφούμε προς τον Θεό, ο οποίος είναι ο Καλός Ιατρός. “Η παράβαση των εντολών του Θεού είναι παράβαση της συνειδήσεως και άρνηση της ομολογίας. Γι’ αυτό ο Καλός Θεός μας βοηθά να αξιοποιήσουμε ακόμα και τις πτώσεις μας, διότι όταν είμαστε σε μετάνοια, δεν μας εγκαταλείπει και φροντίζει να μην πέσει ο άνθρωπος σε μεγάλους πειρασμούς , καθώς γνωρίζει ότι δεν θα τα καταφέρει”.

 

 

Ο π. Νικόλαος Ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Αδελφότητας και μετέφερε τις Πατρικές ευχές και Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητος κ. Κοσμάς Μπαλούτσος μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα και προγραμματίστηκαν οι επόμενες πνευματικές εξορμήσεις ως εξής: 1) Ημερήσια Προσκυνηματική Εκδρομή σε Μοναστήρια των Σερρών το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου (Πληροφορίες 6980245237) 2) Ιερά Αγρυπνία με Μνημόσυνο στον π. Χαρίτωνα Μανιτάρα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Τρικάλων. Οι Ομιλίες συνεχίζονται κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 6.00 στην αίθουσα της Χριστιανικής Αδελφότητας (Στουρνάρα 11) με νέο κύκλο Ομιλιών «Ανεβαίνοντας την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις