Σε όμορφη ατμόσφαιρα η παρουσίαση του βιβλίου «Την πρώτη φορά που ταξίδεψα»

Το νέο βιβλίο της κας Έλενας Σαλιγκάρα που τιτλοφορείται «Την πρώτη φορά που ταξίδεψα» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης από τις Εκδόσεις Νίκας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Ριζωματιανών και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος στη Σουίτα Art Cafe.

Σύμφωνα με την συγγραφέα «Πρόκειται για ένα βιβλίο εξομολόγηση. Έχουμε μια γυναίκα που δεν έχει ταξιδέψει ξανά στη ζωή της, κάνει το πρώτο ταξίδι στα 39 της χρόνια, εξαιτίας κάποιων γεγονότων στερήθηκε πάρα πολλά στη ζωή της και βλέπουμε πώς είναι αυτό το πρώτο ταξίδι, το οποίο έμελλε να γίνει στην Κρήτη. Είναι μια ιστορία γραμμένη από την πλευρά της, η γραφή είναι πρωτοπρόσωπη, όλη η ιστορία έχει να κάνει με το πώς βιώνει το πρώτο ταξίδι η ηρωίδα και στη συνέχεια μαθαίνουμε την τραγική ιστορία που υπάρχει από πίσω και της στέρησε πολλά πράγματα όπως ένα απλό ταξίδι».

Στην εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Συλλόγου Ριζωματιανών κα Τριανταφυλλιά Τσιανάκα ενώ η συγγραφέας και διευθύντρια της λογοτεχνικής ιστοσελίδας Logografis.gr κα Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα τόνισε: «Είναι ένα μυθιστόρημα με βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο, αγγίζει θέματα τα οποία είναι ταμπού όχι μόνο στις μικρές κοινωνίες που αναφέρεται η συγγραφέας αλλά γενικότερα στη χώρα μας που είμαστε ένας πιο παραδοσιακός λαός με πιο συγκεκριμένα ήθη και έθιμα και πατριαρχική ακόμα οικογένεια, αγγίζει θέματα που αφορούν πάρα πολύ την σύγχρονη γυναίκα με έναν πολύ άμεσο και δοτικό τρόπο, με μια πάρα πολύ ωραία περιγραφή που δεν κουράζει. Μέσα στο μυθιστόρημά της υπάρχει ένα ερωτικό τρίγωνο αλλά δεν είναι έτσι όπως ακούγεται και αυτή είναι η έκπληξη του βιβλίου γιατί δεν μιλάμε για ένα φτηνό ρομάντζο, δεν είναι ένα βιβλίο εύπεπτο και πιστεύω θα καταταχθεί στα ευπώλητα όχι γιατί πουλάει η ερωτική ιστορία αλλά γιατί είναι μια πάρα πολύ δυνατή και συγκινητική ιστορία ενάντια σε πολλά πράγματα που έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε ειδικά από νέους ανθρώπους. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που αξίζει να το διαβάσουμε, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος ακριβώς γιατί το θέμα που πραγματεύεται δεν είναι εύκολο και δεν είναι το θέμα η ερωτική ιστορία αλλά κάτι πολύ διαφορετικό και αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι η συγγραφέας έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα από το πρώτο της βιβλίο, η γραφή της έχει εξελικτική πορεία και είναι πολύ παρήγορο να ακούγονται τέτοιες φωνές στην ελληνική γραμματεία και ειδικά τώρα που το βιβλίο περνάει μεγάλη κρίση στη χώρα μας».

Με το πέρας της εκδήλωσης, η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Σχετικές δημοσιεύσεις