Σε τον Υφυπ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ η Κατερίνα Παπακώστα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου, η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κα. Παπακώστα, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αρμόδιο για θέματα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ.Μιχάλη Καραμαλάκη.

 

Η Βουλευτής έθεσε εκ νέου στον Υφυπουργό το ζήτημα της ενίσχυσης των φυλακών με προσωπικό όλων των κλάδων και την ανάγκη μείωσης του αριθμού των κρατουμένων, καθώς η κατάσταση συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η εξάντληση, κυρίως του φυλακτικού προσωπικού, περισσότερο από εμφανής.

 

Επιπλέον στη συνάντηση, που είχε με τον Aρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Καραμαλάκη , του τόνισε την άμεση  ανάγκη , να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον ορεινό όγκο της Πύλης και της Καλαμπάκας, μέσω της δημιουργίας μιας επιπλέον Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ), με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή.

 

Αμφότεροι, Υφυπουργός και Αρχηγός της ΕΛΑΣ δεσμεύθηκαν, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε όσα αναφέρθηκε η βουλευτής κα. Παπακώστα δεσμευόμενοι παράλληλα, να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση τους.

 

Η Βουλευτής από την πλευρά της τόνισε, πως το θέμα της Ασφάλειας του Πολίτη αποτελεί βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη,  αλλά και θεμέλιο λίθο ανάπτυξης της εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε ό,τι μας επιτρέπει η θεσμική μας ιδιότητα, για να ενδυναμώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών .

 

Δελτίο Τύπου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις