Ρομποτική διάκριση για 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Ο λόγος για τη «Ρομποτική» που ανέλαβε η εξαιρετική συνάδελφος κ. Νικολέτα Σούλα, ΠΕ86. Η κ. Σούλα ήρθε να προσφέρει στους μαθητές/στις μαθήτριες αυτό το λίγο παραπάνω, που κάνει τα μάτια των παιδιών να λάμπουν κι εμάς τους εκπαιδευτικούς να καμαρώνουμε για το λειτούργημά μας. Οι μαθητές – δύο ομάδες- πήραν μέρος σε διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Ευγενίδειο Ίδρυμα. Όλοι μαθητές (αγόρια) από την Α΄ Λυκείου Η  ομάδα Pipeline Predators  κατέκτησε τη 2η  θέση στο διαγωνισμό.

Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά:

  1. Λάππας Ραφαήλ
  2. Μπαλάφας Βασίλειος
  3. Μπεσλεμές Φώτιος
  4. Πελεκάνης Άρης

Στη δεύτερη ομάδα, η οποία επίσης είχε εξαιρετική παρουσία και εργάστηκε με τον ίδιο ζήλο συμμετείχαν οι μαθητές (αγόρια) :

  1. Δημητριάδης Θωμάς
  2. Δεληντζής Αναστάσιος

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός Mini Jam Arcade του Ιδρύματος Ευγενίδου απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα ου έχουν ιδιαίτερη αγάπη και εξαιρετικές ικανότητες προγραμματισμού υπολογιστών. Πρόκειται για έναν online διαγωνισμό, διάρκειας μίας εβδομάδας (11 – 18 Δεκεμβρίου 2021). Στο διαγωνισμό οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα  δικό τους παιχνίδι Arcade βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που ανακοινώνεται στην αρχή της εβδομάδας.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρει θερμά τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι εργάστηκαν επιμελώς παρά τις καθημερινές τους σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες. Ο  όμιλος «Ρομποτική»  τους κλέβει λίγο από τον χρόνο τους αλλά τους δίνει  τη δυνατότητα να εμπλακούν σε δραστηριότητες που αγαπάνε και έτσι είναι πραγματικά αξιέπαινοι!!! Οι μαθητές έχουν εξαιρετικό ήθος, είναι εφοδιασμένοι με γνωστικές δεξιότητες, έδειξαν υπομονή και επιμονή και έτσι κατάφεραν να κερδίσουν τη 2η θέση, κατάφεραν  να πετύχουν τους στόχους τους!! Καλές Γιορτές από τη σχολική κοινότητα του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Η Διευθύντρια του Λυκείου

Μαριάννα Αποστόλου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις