Ράλι τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης το φετινό χειμώνα – Με 1,10-1,15 το λίτρο ξεκινά η διάθεση του και στα Τρίκαλα

Για τις τιμές που θα ισχύσουν τον φετινό χειμώνα στα καύσιμα, αλλά και τις παραγγελίες που υπάρχουν από τους καταναλωτές, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου βενζινοπωλών νομού Τρικάλων Αργύρης Παπαθανασίου.

«Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Η τιμή είναι αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της αγοράς, αφού η εκκίνησης της διάθεσης του προσδιορίζεται στο 1, 10 με 1, 15 το λίτρο, την ίδια στιγμή που την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η τιμή του δεν ξεπερνούσε τα 90, λεπτά. Δυστυχώς το ράλι τιμών στα καύσιμα συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σταματήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος των Τρικαλινών βενζινοπωλών, υπάρχουν στα πρατήρια υγρών καυσίμων αρκετές παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης από καταναλωτές παρά την ακριβή τιμή του, λόγω και της απότομης αλλαγής του καιρού. Το σημαντικό είναι πως το κράτος έχει επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων  και φέτος αναμένεται να λάβουν το αυξημένο επίδομα θέρμανσης περίπου 1.000.000 ελληνικά νοικοκυριά, από 220 έως 300 ευρώ ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή.

Ο κ. Παπαθανασίου ερωτηθείς, αναφέρθηκε και στην μεγάλη κρίση που διέρχεται ο κλάδος των πρατηρίων υγρών καυσίμων. «Αρκεί και μόνο να αναφέρω, πως αυτή την στιγμή ο αριθμός των πρατηρίων σε όλο το νομό δεν ξεπερνάει τα 45, εκ των οποίων τα 15 περίπου από αυτά κάνουν διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα και το χαμηλό ποσοστό κέρδος, έχουν οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στο να κλείσουν τα καταστήματα τους και να έχουν στραφεί ή σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες ή έχουν περιπέσει στην ανεργία».

Δημήτρης Παδιός

Σχετικές δημοσιεύσεις