Πότε έγινε η λιμνούλα και ΄΄γεννήθηκε΄΄ ο Νικολάκης στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων?

Τρεις φωτογραφίες – ντοκουμέντα από το προσωπικό αρχείο της κ.Μαρούλας Κλιάφα

Ο Δήμαρχος Ι. Μάτης εμπνεύστηκε και κατασκεύασε την λιμνούλα της κεντρικής πλατείας

 

Η ιδέα και κατασκευή της λιμνούλας στο μέσον της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων ήταν έργο του Δημάρχου Τρικκαίων Ιωάννη Μάτη και όχι της δημαρχιακής περιόδου του Στέφανου Παλλαντζά που προηγήθηκε και όπως αναγράφηκε εσφαλμένα στο δημοσίευμα του φύλλου του “Διαλόγου” της περασμένης Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022 με τίτλο «Οι “περιπέτειες” της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων».

Την πληροφορία προς αποκατάσταση της αλήθειας μας την έδωσε η συμπολίτης συγγραφέας κ. Μαρούλα Κλιάφα που ως γνωστόν είναι κόρη του Δημάρχου Ι. Μάτη.

Διά του λόγου το αληθές μας παραχώρησε επιπλέον και τρεις αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες στις οποίες ο αείμνηστος δήμαρχος πρωτοστατεί στα έργα για την διαμόρφωση και κατασκευή της στα 1968.

Στην πρώτη επιβλέποντας τις εργασίες για την εμβάθυνση της λίμνης.

Στην δεύτερη μαζί με τα εγγόνια του Θοδωρή και Γιάννη Κλιάφα (παιδιά της Μαρούλας Κλιάφα) ενόσω έχει ξεκινήσει η διοχέτευση νερού στην τεχνητή λιμνούλα.

Στην τρίτη επιβλέποντας τις τελικές εργασίες (όπως η τοποθέτηση του γλυπτού “Νικολάκης” που μόλις διακρίνεται) και ενώ η λίμνη έχει πάρει την οριστική της μορφή.

Ευχαριστούμε την κ. Κλιάφα τόσο για τις διευκρινιστικές πληροφορίες προκειμένου να διορθώσουμε το λάθος, όσο και για την παραχώρηση των φωτογραφιών από το πολυτιμότατο αρχείο της.

 

Σωτήρης Κύρμπας

(Σημ. Πρώτη δημοσίευση στο ”διάλογο” τη Δευτέρα 5-9-22)

Σχετικές δημοσιεύσεις