Πρόστιμο 300 ευρώ από Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα για κάθε άσκοπη μετακίνηση

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τις 09:00 του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση διπλασιάζεται και επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των ημερών από 150 ευρώ το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ για κάθε άσκοπη μετακίνηση εντός και εκτός πόλεων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα επιβάλλεται αφαίρεση πινακίδων.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε θα ελέγχεται σαρωτικά η μετακίνηση Β4 , δηλαδή για παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ολόκληρη τη χώρα θα ελέγχονται τα οχήματα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό. Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί προσπάθεια παραβίασης του μέτρου, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 πρόστιμο στον συνεπιβάτη.

Υπενθυμίζεται ότι για τις μετακινήσεις αυτές επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα δύο άτομα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε, δε, ότι αυτές τις ημέρες δεν θα επιτραπούν επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.

 

Εβδομάδα των Παθών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε Εβδομάδα των Παθών και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε που έχει αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε τις ημέρες αυτές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες αυτές τις άγιες ημέρες.

«Τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν ότι η αγάπη προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο είναι πραγματική» και έκανε λόγο για «επίδειξη ξεχωριστής επιμονής και υπομονής, ευθύνης και καρτερικότητας· σε λίγες ημέρες με καμάρι θα λένε ότι η Ελλάδα νίκησε τον αόρατο εχθρό με εκείνους μαχητές. Αποδεικνύουν παγκοσμίως το φιλότιμο και των Ελλήνων και αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες ξέρουν να μάχονται».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι υπάρχουν και αυτοί οι ελάχιστοι, αλλά ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε πετύχει όλοι μαζί και απευθύνθηκε σε με αυστηρό ύφος τονίζοντας ότι συμπεριφέρονται λες και ο ιός δεν θα φτάσει σε αυτούς, δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε μια ημέρα τις συνήθειές τους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι τα μέτρα αυστηροποιούνται για αυτές τις ημέρες του Πάσχα προκειμένου αυτοί οι λίγοι να μην καταστρέψουν ό,τι με θυσίες έχουμε πετύχει όλοι μαζί.

Σχετικές δημοσιεύσεις