Πρέπει να συνεχισθεί η «Πορεία Ευθύνης» του Ηλία Βλαχογιάννη!

Ηχηρό μήνυμα χθες από εκατοντάδες Τρικαλινούς

Προσεκτικός ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ομιλία του που όμως δεν παρέλειψε να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Παπαστεργίου, Χρυσοχοΐδη, Λευτέρης Οικονόμου και Βορίδης προέτρεψαν τον κ. Βλαχογιάννη να συνεχίσει την ενασχόλησή του με τα κοινά

 

Κώστας Σκρέκας: Εύχομαι να είμαστε μαζί στην επόμενη Βουλή

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κρούπης

 

Ας αρχίσουμε με το… μήνυμα που στάλθηκε προς την Πειραιώς (Ν.Δ.) από την χθεσινή εκδήλωση του Ηλία Βλαχογιάννη. Αυτό ήταν πως η θέση του και στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Τρίκαλα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Επιπλέον η μεγάλη κοσμοσυρροή έστειλε και προμήνυμα όχι μόνο πως ο Ηλίας Βλαχογιάννης δικαιούται μία ακόμη προσπάθεια αλλά και πως οι πιθανότητες επανεκλογής του, σε περίπτωση πρωτιάς της Ν.Δ., είναι πάρα πολλές.

Όμως και όλοι οι ομιλητές, ακόμη και ο Κώστας Σκρέκας που θα είναι και «αντίπαλός» του αντιμετώπισαν τον Ηλία Βλαχογιάννη όχι ως πολιτικό σε πορεία αποστράτευσης αλλά ως μάχιμο και με πολλές προοπτικές επιστροφής στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα ο κ. Σκρέκας ευχήθηκε αυτό να γίνει «για να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί μάχες για το καλό του νομού μας».

 

 

Η «Πορεία ευθύνης» και η αποτίμησή της

Ο Ηλίας Βλαχογιάννης μέσα από ένα βιβλίο 448 σελίδων (!) παρουσιάζει την μέχρι τώρα πορεία της ζωής του, από τότε που γεννήθηκε στον Άγιο Προκόπιο Πύλης μέχρι και σήμερα. Αναφέρεται εκτενέστατα στα παιδικά του χρόνια, στα χρόνια που υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία φθάνοντας ως τον βαθμό του Ταξίαρχου και εστιάζει αρκετά στη δράση του ως συνδικαλιστής. Στη συνέχεια γράφει για την απόφασή του να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με τα κοινά, αναφέρεται αναλυτικά στις δύο θητείες του ως εκλεγμένος Νομάρχης αλλά και στη θητεία του ως Βουλευτής (2012-2015) Τρικάλων. Το προλογίζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» που έγινε χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων εξελίχθηκε σε σημαντικό πολιτικό γεγονός και θα λέγαμε σηματοδότησε την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Εκατοντάδες Τρικαλινοί, από κάθε σημείο του νομού και κάθε επαγγελματική τάξη, κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο δείχνοντας έτσι την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του Ηλία Βλαχογιάννη.

Βέβαια λειτούργησαν και ως… μαγνήτες τα ονόματα αυτών που είχαν κληθεί μα παρουσιάσουν το βιβλίο και ανταποκρίθηκαν επίσης πρόθυμα δείχνοντας και αυτοί με τη σειρά τους την εκτίμηση που τρέφουν για τον συγγραφέα.

 

«Προσεκτικός» και Αντι-ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον (πολιτικό) το πως θα… δικαιολογήσει την παρουσία του και τι θα πει ο Ανδρέας Λοβέρδος, το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δέχθηκε να έλθει «να πει καλά λόγια» για έναν πολιτικό αντίπαλο. Μετά μάλιστα και την «φασαρία» που έκανε ο Γιώργος Οικονόμου την περασμένη εβδομάδα, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε.

«Δεν γνωρίζω καλά τον Ηλία Βλαχογιάννη και θα μιλήσω κυρίως για το βιβλίο του το οποίο είναι ένα πολιτικό τεκμήριο για το νομό σας και την Περιφέρεια. Ξέρω βέβαια πως είναι καλός άνθρωπος και έντιμος πολιτικός και έχω ακούσει πολλά καλά λόγια γι’ αυτόν και από άλλους συναδέλφους μου. Είμαστε μαζί στη Βουλή σε δύσκολα χρόνια και για τη χώρα και για τα κόμματά μας και εκείνο που ξέρω καλά είναι το τι έκανε εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ και το πόσα ψέματα έλεγε».

Ο κ. Λοβέρδος έκανε και κριτική στο περιεχόμενο του βιβλίου λέγοντας πως διαφωνεί με τα όσα πιστεύει και γράφει ο κ. Βλαχογιάννης για το πως οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία.

Πάντως καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο ενώ ο εναγκαλισμός του με τον συγγραφέα ήταν μάλλον ο πιο θερμότατος.

 

Ο κ. Παπαστεργίου

Πρώτο ομιλητής, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συντόνισε με επιτυχία ο καλός συνάδελφος Γιώργος Παπαγεωργόπουλος, ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος τόνισε πως ο Βλαχογιάννης έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα ως τώρα στα κοινά του τόπου και ήταν από αυτούς που δρομολόγησαν σειρά έργων για τον νομό τα οποία άλλαξαν τη φυσιογνωμία του.

 

 

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Με θερμά λόγια για τον Ηλία Βλαχογιάννη ως άνθρωπο αλλά και πολιτικό μίλησε και ο πρώην υπουργός (του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.) κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην συμβολή του στον αγώνα των φορέων της περιοχής για τον Ε-65, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως αυτός ο δρόμος φέρει κυρίως τη σφραγίδα του Γιώργου Σουφλιά.

 

Ο κ. Λευτέρης Οικονόμου

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου μίλησε κυρίως για την κοινή τους πορεία με τον Ηλία Βλαχογιάννη ως αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και εξήρε την πορεία του «από ένα ορεινό χωριό της Πίνδου και μια φτωχή οικογένεια μέχρι το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

 

Ο κ. Βορίδης

Τελευταίος και πιο… κομματικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης ο οποίος στάθηκε και στις ιδέες και αξίες της παράταξης που υπηρετεί ο κ. Βλαχογιάννης ενώ τόνισε και τον ρόλο της οικογένειας σε μια «πορεία ευθύνης» για κάθε πολιτικό.

 

Ευχές και για… επανέκδοση

Όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν στον κ. Βλαχογιάννη να συνεχίσει την πορεία του στα κοινά του τόπου και να χρειαστεί να εκδώσει και νέο τόμο με την προσφορά του.

Ο κ. Βλαχογιάννης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και όλους τους πολίτες για την τιμή που του έκαναν και την στήριξή τους τόσα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποιους «αγνώμονες» χωρίς βέβαια να τους κατονομάσει.

Στην εκδήλωση ήταν εκτός του κ. Σκρέκα και του κ. Αγοραστού (που χαιρέτισαν κιόλας) και η Βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι δήμαρχοι Μετεώρων και Πύλης κ.κ. Αλέκος και Μαράβας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, αντιδήμαρχοι, πρώην Βουλευτές, αξιωματικοί της αστυνομίας κ.ά.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις