Πολύ ενδιαφέρουσα η ημερίδα Διατροφής για την υγεία και ευεξία των πολιτών

Με μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο η ημερίδα Διατροφής που διοργάνωσε το τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.

Για πρώτη φορά στα Τρίκαλα την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της,  η  διεθνώς διακεκριμένη Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών  κυρία Αντωνία Τριχοπούλου η οποία απηύθυνε ομιλία με θέμα  την «Μεσογειακή Διατροφή» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα των Τρικάλων είναι μια περιοχή γεωργοκτηνοτροφική και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μοντέλο γι’ αυτό που κυριαρχεί σήμερα σε όλο τον κόσμο και υπάρχει μια ευρύτερη πολιτική να διευρυνθεί η προσέγγιση της μεσογειακής διατροφής, όχι μόνο από πλευράς υγείας αλλά και από πλευράς βιωσιμότητας δηλ. να δούμε πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάζει θετικά την κλιματική αλλαγή και πώς μπορεί να είναι φιλική στο περιβάλλον. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τους κατοίκους, από τις επιλογές τους και από τη στήριξη του όλου εγχειρήματος».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν  με ομιλίες  τους εκπρόσωποι φορέων  της Περιφέρειας Τρικάλων και καθηγητές του Τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις