Πνευματικές αναζητήσεις στον καμβά από την Ιωάννα Αργυροπούλου

Στην καθημερινότητα, το εγγύτερο περιβάλλον στο οποίο ζούμε και στοιχεία που το χαρακτηρίζουν εστιάζει η εικαστικός κα Ιωάννα Αργυροπούλου στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιεί από το απόγευμα της Τρίτης στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό με τίτλο «Από την Τέχνη στην Καλλιτεχνία».

Η εικαστικός ξεκίνησε από την αγάπη της για την αρχαία τέχνη, επηρεασμένη από τα έντονα χρώματα της χαράς και της αισιοδοξίας που χρησιμοποιούταν οι αρχαίοι Έλληνες κι αυτά τα χρώματα της θετικής διάθεσης περιλαμβάνονται στην τεχνική της. Επίσης εστιάζει σε πνευματικές αναζητήσεις, επιδιώκοντας να αποτυπώσει στον καμβά σκέψεις και ιδέες ωφέλιμες στον ψυχισμό του ανθρώπου.

Η έκθεση, ως όνειρο ζωής, επιδιώκει να συνδυάσει το μεράκι, τη δημιουργία, την ικανοποίηση, την αγάπη για την τέχνη, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται προσωπογραφίες ανθρώπων και αρχαίων Θεών, γεωμετρικά σχήματα, νεκρή φύση και μοντέρνα τέχνη με ιδιαίτερη τεχνοτροπία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά στους πίνακες. Τα υλικά που χρησιμοποιεί: χαρτί, ξύλο, καμβά, κάρβουνο μολύβι, ακρυλικά, παστέλ. Εργαλεία: σπάτουλα, πινέλα, κλπ. σε κάποιους από τους πίνακες που φιλοτέχνησε τα δύο τελευταία χρόνια.

Η διάρκεια έκθεσης είναι έως τις 8/1/2023 με είσοδο ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις