Πλήρης εικόνων και προβληματισμών η ποιητική συλλογή του Νίκου Φαλαγκάρα

Παρουσιάστηκε το Σάββατο στην «Σουίτα»

 

Αποστάγματα μιας ζωής γεμάτης αναζητήσεις και γεγονότα και κατάθεση σκέψεων και μοίρασμα, εικόνων, νοημάτων και προβληματισμών από έναν άνθρωπο που η πορεία της ζωής του έχει χαράξει το δικό της δρόμο περιλαμβάνει η ποιητική συλλογή του κ. Νίκου Φαλαγκάρα «Το ποτάμι μέσα μου» (εκδόσεις Γραφή) που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το βιβλιοπωλείο «Μαγικά Γράμματα» στη Σουίτα art cafe.

Για το βιβλίο μίλησαν ο ίδιος ο ποιητής, ο ιστορικός κ. Γιώργος Κουτής και ο επίσης ιστορικός κ. Κώστας Μιχαλάκης που ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Όταν έμαθα ότι ένας δικηγόρος γράφει ποιητική συλλογή μου φάνηκε περίεργο αλλά ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις το να διαβάζω ποιήματα του Νίκου Φαλαγκάρα. Με συνεπήρε η δωρικότητά του, ο συναισθηματισμός, χωρίς να έχει κάτι το επικό ή κάτι το πολύ υπερβολικό, ένιωσα ότι σε κάθε σελίδα συζητούσα με τον ποιητή και μου έλεγε τις απόψεις του. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ποιητική συλλογή και ότι αξίζει τον κόπο να διαβάσει ο κόσμος τα ποιήματά του. Θα ήθελα να τονίσω ότι συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 2 χρόνια από τον αιφνίδιο χαμό του Σταύρου Φαλαγκάρα, αδερφού του Νίκου, ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία των Τρικάλων, με πολύ έντονη δράση σε πάρα πολλά επίπεδα και θεωρούμε ότι είναι καλό ως τιμή σε αυτόν τον άνθρωπο να του αφιερώσουμε την αποψινή εκδήλωση».

Στον συντονισμό της εκδήλωσης και στην απαγγελία ποιημάτων ήταν ο μαθηματικός – συγγραφέας κ. Νίκος Μάντζιος που υπογράμμισε ότι: «Ο Νίκος Φαλαγκάρας μου ανέθεσε την επιμέλεια του βιβλίου του, κάτι που έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση, κυριολεκτικά το απόλαυσα πέρα από τον άχαρο ρόλο που έχει ένας επιμελητής βιβλίου. Είναι μια ποίηση που πραγματικά με άγγιξε, ίσως επειδή ο Νίκος είναι και από τα μέρη μας και όσο να’ ναι κάποια πράγματα μπορεί να μην λέγονται αλλά να υπονοούνται και καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια μυστική χημεία κάτω από αυτούς τους στίχους. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι εκδόσεις Γραφή του Δημήτρη Σαριγγαλά έκαναν ακόμη μια φορά μια πολύ ωραία δουλειά και επειδή γνωρίζω πολλούς εκδοτικούς οίκους στην Αθήνα μπορώ να πω ότι ο Δημήτρης κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά και είναι χαρά μας που εξέδωσε αυτό το βιβλίο».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις