Πικρές (αριθμητικές) διαπιστώσεις για τους «Τρικαλινούς» φοιτητές

Μας «έρχονται» μόνο 307 από τους 5.627 που δέχεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Ασφαλώς και όλοι οι Τρικαλινοί «χειροκροτήσαμε» την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων για την δωρεάν παραχώρηση ακόμη 18 στρεμμάτων στο ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) Τρικάλων, στις Καρυές. Αποδεικνύοντας έτσι πως αν και στην πόλη μας τα (αριθμητικά) οφέλη από την πολυδιάσπαση των Σχολών του Πανεπιστημίου ήταν λιγότερα (ακόμη και από την… Λαμία!) οι Τρικαλινοί αγαπούν τις λίγες εκατοντάδες φοιτητών που τους «έλαχαν» και κάνουν ότι είναι δυνατόν για την εδραίωση των δύο τμημάτων (από τα 35 συνολικά του Π.Θ.) που κατοχυρώθηκαν στην πόλη μας.

Με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση του αριθμού των φοιτητών που θα εισαχθούν φέτος σε κάθε σχολή των Πανεπιστημίων της χώρας ας θυμηθούμε (όσο και να μας στεναχωρεί) την ανθρωπογεωγραφία των Σχολών που προέκυψαν μετά την συνένωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πριν περίπου δύο χρόνια:

ΣΥΝΟΛΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 35

ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ 5.627

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  1. Νομός Μαγνησίας τμήματα 14, εισακτέοι 2.018
  2. Νομός Λάρισας τμήματα 10, εισακτέοι 1.835
  3. Νομός Φθιώτιδας (!) τμήματα 5, εισακτέοι 877
  4. Νομός Καρδίτσας τμήματα 4, εισακτέοι 590
  5. Νομός Τρικάλων τμήματα 2, εισακτέοι 307

Και ας μην σπεύσουν κάποιοι να προσθέσουν στους 307 «Τρικαλινούς» φοιτητές και τους σπουδαστές της ΣΜΥ, γιατί η τελευταία προϋπήρχε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη μας και δεν είναι τμήμα του.

Πάντως έχουν ενδιαφέρον και οι «παρατηρήσεις» του Γιώργου Καΐκη για την κατασκευή (όταν γίνει) φοιτητικών εστιών στην πόλη μας.

 

Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις