ΠΑΣΟΚ όπως παλιά…

Με αρκετό κόσμο η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα «Αηδόνια» που θύμισε συγκεντρώσεις του παρελθόντος

Δ. Μάντζος: Με διάλογο-διαβούλευση-συμμετοχή φέρνουμε το ΠΑΣΟΚ και πάλι μπροστά και τη κοινωνία στο προσκήνιο

Γ. Τριγώνης: Αν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν συνεργασίες ας απευθυνθούν στο Βελόπουλο ή τον Βαρουφάκη

Γ. Οικονόμου: Ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα η κίνηση του Λοβέρδου να έρθει στα Τρίκαλα να προλογίσει το βιβλίο του Βλαχογιάννη

Λ. Κασσοπούλου: Με τη λειτουργίατου δημοτικού παρατηρητηρίου θα εξασφαλιστούνοι καλύτερες δυνατές υποψηφιότητες

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παδιός

 

Με την προσέλευση αρκετών μελών, φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κοσμικό κέντρο «Τα αηδόνια», η ανοιχτή πολιτική συνέλευση του κόμματος με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζο.

Όπως κατέγραψε ο «δ», το παρών έδωσαν πολλά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τον χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού, σε μια συγκέντρωση που θύμιζε κάτι από τα παλιά.

Τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων Γιάννης Τριγώνης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ στα σημερινά μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, δήλωσε πως αν κάποιοι ονειρεύονται και ψάχνουν συνεργασίες για να καλύψουν την πολιτική τους «γύμνια», ας απευθυνθούν στον κ. Βελόπουλο ή στον κ. Βαρουφάκη που το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν άλλωστε, ποιος ο λόγος να έρθουν σε μας;

Ο Δημήτρης Μάντζος επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης του κόμματος, μέσα από μια διαδικασία διαλόγου, διαβούλευσης και συμμετοχής των μελών του, ώστε να καταφέρουν να φέρουν το κόμμα και πάλι μπροστά και την κοινωνία ξανά στο προσκήνιο. Ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της δίκαιης κατανομής των βαρών της ενεργειακής κρίσης μεταξύ κράτους και πολιτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εσκεμμένη στήριξη σε παράγοντες και παρόχους ενέργειας, που όλο αυτό το διάστημα έβγαλαν υπέρογκα κέρδη. Να μειωθούν όλοι οι έμμεσοι φόροι του κράτους, ζήτησε από το βήμα της εκδήλωσης των Τρικάλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα διατηρεί ιερό δεσμό με τους αγρότες. Τα μεγάλα ζητήματα και τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα πρέπει να τα αναδείξουμε σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Δημήτρη Μάντζου, πήραν το λόγο τοπικά στελέχη όπως η Λώρεν Κασσοπούλου που παρουσίασε την λειτουργία του δημοτικού παρατηρητηρίου για την εύρεση και αξιολόγηση των καλύτερων υποψηφιοτών για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, ο Σωτήρης Μπλέτσας που έθεσε τρεις προτάσεις για την άμεση λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας, την αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Τρικάλων και τα «κόκκινα δάνεια» που ταλαιπωρούν χιλιάδες νοικοκυριά, ο Στέφανος Μπουλογέωργος που ζήτησε την προβολή και τουριστική αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του υποψηφίου Βουλευτή Γιώργου Οικονόμου για τον Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντας πως «Είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να έρθει στα Τρίκαλα την ερχόμενη Κυριακή, για να προλογίσει το βιβλίο του πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βλαχογιάννη. Δεν έχει καμιά δουλειά ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να προλογίσει ένα βιβλίο πολιτικού περιεχομένου, με αναφορές σε ένα κομματικό χώρο που είναι πέρα για πέρα αντίθετος με τις δικές μας αρχές, όπως είναι αυτό του Ηλία Βλαχογιάννη».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις