Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Φόβος της λευκής σελίδας”

Οδηγός λογοτεχνικής γραφή

Συγγραφέας: Νίκος Μάντζιος

Εκδόσεις: γραφή

www.graphi.gr

 

Αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

 

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει:

η φιλόλογος και συγγραφέας Ελένη Ποζιού

Συμμετέχουν οι:

Χρύσα Χαρδαλίδου και Αχιλλέας Μπουρδούβαλος

Ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Τρικκαίων

 

Από το οπισθόφυλλο

Γράφουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Το γράψιμο είναι ανάγκη και πολλές φορές μονόδρομος για να βρουν τη θέση ισορροπίας οι δυσαρμονικές ταλαντώσεις που συμβαίνουν μέσα μας. Γράφουμε για να νικήσουμε το κακό.

Το λευκό μιας αγράμματης (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σελίδας, με μόνη την προσθήκη μιας λέξης, της πρώτης λέξης, παύει να τρομάζει. Έχει μετατραπεί ήδη σε μήτρα μέσα στην οποία επωάζεται πολιτισμός. Γίνεται η φιλοσοφική λίθος των αλχημιστών και ο σπόρος του χρυσού. Αρκεί να βρούμε το θάρρος και τον τρόπο να επιλέξουμε αυτή την πρώτη λέξη που θα εκπολιτίσει το βάρβαρο λευκό. Το θάρρος για να γράψουμε θα το βρούμε μέσα μας, και τον τρόπο για να το πετύχουμε θα τον βρούμε σ’ αυτό το βιβλίο.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Μάντζιος γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Σπούδασε μαθηματικά στη Ρώμη. Παρακολούθησε σεμινάρια συμβουλευτικής ψυχιατρικής, Αφηγηματικής Τέχνης και Δημιουργικής γραφής. Ασχολήθηκε με την μετάφραση και διερμηνεία στα Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ειδική Αγωγή και στην Αθλητική Αναψυχή και Ψυχολογία.

Διδάσκει μαθηματικά σε δομές της Ειδικής Αγωγής, συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής, επιμελείται λογοτεχνικής επιφυλλίδας στον τοπικό τύπο και ραδιοφωνικής εκπομπής για το βιβλίο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις