Παρέμβαση Θανάση Λιούτα για τα αιτήματα του Δήμου Μετεώρων στο Υπουργείο Εσωτερικών

Ο Τρικαλινός βουλευτής συναντήθηκε με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο παρουσία του δημάρχου κ. Θεόδωρου Αλέκου

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Θανάσης Λιούτας για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Μετεώρων.

Πρόκειται για έργα, τα οποία αναφέρονται στην ανάγκη για ρευστότητα, για δημιουργία θέσεων εργασίας και στη βελτίωση της ζωής όλων των δημοτών.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Λιούτας, παρουσία του Δημάρχου Μετεώρων, κ. Θεόδωρου Αλέκου, προώθησε προς τον κ. Υπουργό μια λίστα με αναγκαίες δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν υπέρ της οικονομικής στήριξης του Δήμου Μετεώρων, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας των επιχειρήσεων και των δημοτών του.

«Ο Δήμος Μετεώρων είναι ένας από τους δήμους που υφίστανται εξ αρχής τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του Κορωνοϊού», υπογράμμισε ο Θανάσης Λιούτας. «Πρόκειται για μια περιοχή που η ανάπτυξη και η ευημερία της στηρίζονται καταλυτικά από τον τουρισμό. Η κρίση συνεπώς που συμβαίνει αυτή την στιγμή και πλήττει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πλήττει καταλυτικά και τον Δήμο Μετεώρων, όλο τον κόσμο της εργασίας εκεί, καθώς και την τοπική κοινωνία».

Συγκεκριμένα, η λίστα που προωθήθηκε προς τον κ. Υπουργό περιελάμβανε τα εξής:

– Την ένταξη του έργου για την κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμπάκας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

– Τον χαρακτηρισμό του Δήμου Μετεώρων σε ορεινό δήμο, ώστε να ενισχυθεί η χρηματοδότησή του και παράλληλα να ωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι δημότες από αυξημένα χρηματοδοτικά κονδύλια.

– Την παραχώρηση από το Υπουργείο Άμυνας προς τον Δήμο Μετεώρων του παλαιού υγειονομικού σταθμού, ώστε εκεί να κατασκευαστεί το νέο κτίριο της αστυνομίας Καλαμπάκας.

– Την ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών για τη ρύθμιση των παλαιών χρεών βάσει διαταγών πληρωμής και δικαστικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός κατανόησε την κρισιμότητα της κατάστασης στον Δήμο Μετεώρων και εξέφρασε την αναγκαιότητα να υπάρξει πολιτική υποστήριξης του Δήμου, ταυτοχρόνως εκτιμώντας και τη μεγάλη σημασία που οι προτεινόμενες δράσεις μπορούν να έχουν.

Ο Τρικαλινός βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο και τον συνεχάρη για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει απέναντι στα  αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας μας.

Τέλος, ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε από τον κ. Υπουργό, αίτημα που έγινε πλήρως αποδεκτό, η συνάντησή τους αυτή να έχει συνέχεια, ώστε διαδοχικά και αντιστοίχως αναλυτικά να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν και τα έργα που πρέπει να γίνουν και στους υπόλοιπους δήμους του Νομού μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις