Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη της ΕΛΜΕ Τρικάλων στη Δ/θμια Εκπ/ση

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων, μέσα Οκτωβρίου, τόσο πανελλαδικά  όσο και στο νομό μας με τη δημιουργία νέων πολυπληθών τμημάτων 27 μαθητών(1ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 3ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ) που γίνονται για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό προκαλώντας τεράστια εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προβλήματα, έχουν ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση εκπαιδευτικών, μαθητώνκαι γονέων(π.χ. καταλήψεις). Αντί λοιπόν να προσληφθούν εκπαιδευτικοί, συγχωνεύονταιτα τμήματα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων που λόγω της στενότητας των αιθουσών του, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ως αίθουσα διδασκαλίας το γυμναστήριο του σχολείου.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων στο διευρυμένο ΔΣ την Παρασκευή 15/10 για όλη αυτή την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί,αποφάσισε να διοργανώσει:

  • ενημερωτική-διαδικτυακή συζήτηση την Δευτέρα, 18/10 και ώρα18:30 στην πλατφόρμα zoomστον σύνδεσμο(JoinZoomMeeting)

https://us02web.zoom.us/j/85716343390?pwd=VmE2NTNJUks4VE5XNVhySGtjaENGQT09

Meeting ID: 857 1634 3390

Passcode: 599146

  • και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Τρικάλων την Τρίτη 19/10 και ώρα 14:00

Καλούμε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των σχολείων που θίγονται από αυτή την απαράδεκτη πολιτική κυβέρνησης αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο να δώσουν αγωνιστικό παρών στις δράσεις της ΕΛΜΕ Τρικάλων.

 

ΔΣ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Οδηγίες σύνδεσης:

  1. Κλικ στον σύνδεσμο zoom (https://us02web.zoom.us/j/85716343390?pwd=VmE2NTNJUks4VE5XNVhySGtjaENGQT09)
  2. Επιλεγούμε, άνοιγμα με φυλλομετρητή
  3. Επιλεγούμε, άνοιγμα zoom meetings
  4. Επιλεγούμε, join with Computer audio
  5. Περιμένουμε να μας αποδεχτεί ο διαχειριστής(host)

Σχετικές δημοσιεύσεις