Ο συνδυασμός «Μαζί για τα Τρίκαλα» για ελεγχόμενη στάθμευση, κλείσιμο εθνικής τράπεζας και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επανήλθε προς συζήτηση το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η θέση της παράταξής μας ήταν ότι δεν αποτελεί μέσο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού και για αυτό δεν το είχε αποφασίσει μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και του ζητήματος parking που υπάρχει στην πόλη και για αυτό δεν πιστεύουμε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση μπορεί να συνδράμει έστω έμμεσα για να βελτιώσει την κατάσταση. Στην ουσία αναπτύσσεται ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός και θεωρούμε ότι σε αυτό επικεντρώνεται η δημοτική αρχή. Εν καιρώ Covid είναι ιδιαιτέρως άκαιρη μία τέτοια πρόταση και διαφαίνεται μια εμμονή της δημοτικής αρχής να περαστεί η συγκεκριμένη πρόταση σε αυτό το χρονικό σημείο.

Στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης του κέντρου κάναμε και τοποθέτηση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται ο κόσμος στο ένα εναπομείναν κατάστημα στην κεντρική πλατεία της πόλης και συνεπώς θα είναι και αυξημένη η κυκλοφορική ροή. Για αυτό και ζητήσαμε ως Δήμος να παρέμβουμε και να ασκηθεί πίεση για να μην κλείσει το εν λόγω κατάστημα.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την οργάνωση γιορτινών εκδηλώσεων από την e-Trikala. Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να στηθεί καρουζέλ στην πλατεία και παγοδρόμιο. Πέρα από το γεγονός ότι θεωρούμε ότι τέτοιες επιλογές αναγκαστικά θα προκαλέσουν και συγκέντρωση κόσμου στα εν λόγω σημεία (που ακόμα και αν δεν έχουμε lockdown, η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει) διαφωνούμε και αισθητικά με αυτές τις επιλογές. Δεν θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν αυτές οι προτάσεις στην ανάπτυξη ενός χριστουγεννιάτικου κλίματος αλλά απλά τη λογική στήριξης κατ’ επιλογήν επιχειρηματιών.

Το γραφείου τύπου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις