Ο Κωστής Κατσανέβας, εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, γίνεται «πρεσβευτής» των Τρικάλων!

Έρχεται, για πρώτη φορά, στα Τρίκαλα την Πέμπτη 25 Ιουνίου, καλεσμένος από το περιοδικό ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ για να γνωρίσει τον τόπο μας με τη… δέσμευση και επιθυμία του να γίνει διαχρονικός «πρεσβευτής» και φίλος των Τρικάλων και της Θεσσαλίας

 

Το περιοδικό ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ κυκλοφορεί το νέο τεύχος του την Κυριακή 19 Ιουλίου, με 132 μεγάλες σελίδες, σε 25.000 αντίτυπα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ μαζί με το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»!

Θα είναι μια μεγάλη ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους τους Έλληνες για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ αυτό το καλοκαίρι και να την επισκεφθούν.

Όμως ο ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ και η «ομάδα δράσης» του δεν περιορίζονται μόνο στην τεράστια έντυπη προβολή του τόπου μας πανελλαδικά αλλά συνεχώς προσπαθούμε να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερους επισκέπτες στη Θεσσαλία και να τους κάνουμε φίλους της.

Από αυτό το τεύχος ξεκινά μια καινούργια δράση που στόχο της έχει τη δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, στο οποίο ήδη είναι άτυπα μέλη δεκάδες συμπατριώτες μας, άνθρωποι του πολιτισμού, της τέχνης αλλά και του επιχειρείν.

Σε κάθε τεύχος θα καλούμε κάποιον μη Θεσσαλό, θα του γνωρίζουμε μια περιοχή του τόπου μας και θα τον «δεσμεύουμε» να γίνεται διαχρονικός φίλος και «πρεσβευτής» της περιοχής και να την διαφημίζει και να την υποστηρίζει όπου και όπως μπορεί.

Για το νέο τεύχος επιλέξαμε να προσκαλέσουμε στα Τρίκαλα, στα οποία θα έλθει για πρώτη φορά, έναν νεαρό επιστήμονα με λαμπρές προοπτικές τόσο στην επιστημονική-επαγγελματική του ενασχόληση όσο και στην κοινωνική-πολιτιστική και ίσως πολιτική του δράση.

Πρόκειται για τον κ. Κωστή Κατσανέβα, τον δεύτερο γιο του Θόδωρου Κατσανέβα και της Σοφίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν τον επιλέξαμε μόνο γιατί είναι εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά κυρίως γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που ενώ στα έξι του χρόνια, λόγω διαζυγίου των γονιών του, αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Τορόντο του Καναδά αυτός επεδίωξε και επέλεξε, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση να επιστρέψει, να ζήσει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Τον αντίθετο δηλαδή δρόμο που ακολούθησαν αναγκαστικά τα τελευταία χρόνια χιλιάδες Ελληνόπουλα.

Δεν θα σας «αποκαλύψουμε» περισσότερα σήμερα για τον Κωστή Κατσανέβα εκτός του ότι σήμερα εργάζεται σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία ως υπεύθυνος ερευνών. Επίσης από τον Σεπτέμβριο είναι αντιπρόεδρος στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου το οποίο ονειρεύεται να μετατραπεί σε ζωντανό χώρο κοντά στην κοινωνία. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον εθελοντισμό και συμμετέχει στον σύλλογο πολιτισμού «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» στον Πειραιά. Είναι λάτρης της ελληνικής ταβέρνας, του ελληνικού τρόπου ζωής και της καλής παρέας.

Περισσότερα, από τον ίδιο, μαζί με τις εντυπώσεις του από τα Τρίκαλα, μετά την επίσκεψή του, την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

 

ΔΗΜ. ΚΡΟΥΠΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις