Ο δρόμος της Ελευθερίας» χθες στον Μύλο Ματσόπουλου

Μια όμορφη εκδήλωση του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Τρικκαίων αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Μια όμορφη παρουσίαση παραστάσεων, καλλιτεχνικών δράσεων και αφηγήσεων από τους μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Τρικκαίων που είχε τίτλο «Ο δρόμος της Ελευθερίας» και ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.
Παρά τις δυσκολίες, το εργαστήρι έμεινε δίπλα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, παρέχοντας στήριξη αλλά και αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία, για την πληρέστερη έκφραση και καλλιτεχνική δημιουργία. Πλέον, και με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι σπουδαστές/τριες με την καθοδήγηση που είχαν από τους εμψυχωτές Βίκυ Ιακωβάκη, Αρτέμη Αρκουμάνη, Γωγώ Κατσιανάκου και Αντονέλλα Χήρα μετείχαν σε παράσταση, ορίζοντας με τον δικό τους τρόπο την έννοια της Ελευθερίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Ακούστηκαν προσωπικές αφηγήσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αλλά και αποσπάσματα από τα κείμενα «Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη, «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου, «Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας» και «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κα Σοφία Αλεστά μας ανέφερε για την ωραία εκδήλωση: «Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί ανοίγουμε ξανά τις πόρτες του πολιτισμού έναν χρόνο ακριβώς μετά το κλείσιμο της πανδημίας. Με θετική διάθεση λοιπόν και έμπνευση για δημιουργία είμαστε σήμερα εδώ με το Δημοτικό Θέατρο να διατηρεί την τέχνη ζωντανή και με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και στην ελευθερία της ψυχής, του σώματος και του πνεύματος».

Από την πλευρά της η ηθοποιός και εμψυχώτρια κα Αντονέλλα Χήρα μας είπε: «Όλες οι πρόβες γίνονταν διαδικτυακά από τον Νοέμβριο και μπορέσαμε και κρατήσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του δυναμικού του εργαστηρίου. Προσαρμόσαμε τις δραστηριότητες των παιδιών όπως τις πρόβες τους και το θεατρικό παιχνίδι στο διαδικτυακό περιβάλλον και εδώ και δυο βδομάδες που άνοιξαν τα μαθήματά μας στον όμορφο χώρο του Μύλου με όλη την ασφάλεια και τα προβλεπόμενα μέτρα βγήκαμε και θέλαμε να ακούσουμε ξανά ζωντανά τις φωνές των παιδιών οπότε σήμερα είναι ένα μικρό δρώμενο με θεματική την ελευθερία μέσα από λογοτεχνικά κείμενα αλλά και προσωπικές αφηγήσεις των παιδιών γιατί η λέξη ελευθερία έχει αποκτήσει πλέον λόγω του covid μια άλλη διάσταση. Επίσης ετοιμάζουμε μια μεγάλη παράσταση έκπληξη στα τέλη Ιουνίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση από το Τμήμα Ενηλίκων στο Φρούριο».

Χάρης Μαντέλλος

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις