Ο «Ακάκιος» του Κώστα Κρομμύδα ήταν σήμερα στα Τρίκαλα!

Στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός συμπολίτης ηθοποιός και συγγραφέας κ. Κώστας Κρομμύδας στο πλαίσιο περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Ακάκιε» (εκδόσεις Διόπτρα), το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα και έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

Ο κ. Κρομμύδας μας μίλησε για το βιβλίο και την επικείμενη μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη και ανέφερε: «Ο Ακάκιος είναι η άγνωστη ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτόν τον άνθρωπο, τον Λευτέρη Μαντζίκα. Πιάνω το νήμα της ζωής του από την γέννησή του μέχρι τα βαθειά του γεράματα και ουσιαστικά έφτιαξα μια ιστορία για το πώς αυτός ο άνθρωπος που ξεκίνησε να δουλεύει στα παντοπωλεία της Αθήνας του ’30 και μέσα από δυσκολίες και όλα αυτά που πέρασε κατάφερε να φτιάξει μετά τον πόλεμο μια αυτοκρατορία στον χώρο των ζυμαρικών, είναι ο άνθρωπος που έμαθε τον Έλληνα να τρώει μακαρόνια και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής συμβαδίζουν με την ιστορία του. Ο κόσμος ξέρει μόνο τα λίγα πράγματα που κρύβονται πίσω από αυτόν τον άνθρωπο αλλά δεν ξέρει πώς αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά και να κάνει τόσα πράγματα και νομίζω ότι στο βιβλίο αποκαλύπτονται πολλά από αυτά τα μυστικά που δεν είναι καταγεγραμμένα. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα γίνει ταινία, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να γραφτεί το σενάριο και φαντάζομαι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα, τα οποία πιστεύω ότι θα γίνουν στα Μετέωρα καθώς εκεί διαδραματίζεται το κομμάτι του πώς γυρίστηκε η διαφήμιση αλλά ίσως και στο Βαρούσι που θυμίζει σκηνικό παλιάς εποχής».

Πολλοί/ές Τρικαλινοί/ές έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα, να συνομιλήσουν μαζί του και να τους υπογράψει τόσο το νέο όσο και όποιο άλλο βιβλίο του επιθυμούσαν ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Κρομμύδα είναι το μεσημέρι της Τρίτης η Καλαμπάκα.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις