Ολοκλήρωση του διήμερου προγράμματος επιμόρφωσης νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε την Δεύτερα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, η διήμερη υβριδική επιμόρφωση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Δ.Ε. Τρικάλων στην αίθουσα εκδηλώσεων «Απόστολος Γιαννακός» του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Την επιμορφωτική συνάντηση παρακολούθησε και χαιρέτισε ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων Δρ Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης ο οποίος ανάφερε μεταξύ άλλων: «Μετά την εξ αποστάσεως επιμόρφωση που πραγματοποίησε το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας συνεχίζουμε επικουρικά την επιμόρφωση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών  σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης των σχολικών μονάδων, τη χρήση των νέων τεχνολογιών καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο τους».

Το πρόγραμμα της εν λόγω επιμόρφωσης περιελάμβανε θέματα που αφορούν τη διοίκηση των σχολικών μονάδων, τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης, τις διδακτικές προσεγγίσεις και τις σύγχρονες μεθόδους  διδασκαλίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών, τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, την πρόληψη φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού, την παιδαγωγική αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών/τριών καθώς και την υποστήριξη των μαθητών/τριών με ιδιαιτερότητες μάθησης.

Τα παραπάνω θέματα εισηγήθηκαν  οι παρακάτω επιμορφωτές: η κ. Φανή Σμιξιώτη, διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου, ο κ. Αριστείδης Μυλωνάς, διευθυντής του 6ου ΓΕΛ, ο κ. Αγαθοκλής Αζέλης, διευθυντής του 7ου ΓΕΛ, ο κ. Χρίστος Ευσταθίου, διευθυντής του 1ου Ε.Κ., ο κ. Απόστολος Σπαθής, προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ, ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας, υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Τρικάλων, η κα Δέσποινα Καραμπατζάκη, φιλόλογος και ο κ. Ευθύμιος  Κουφογιάννης, φιλόλογος.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήματα μεταξύ των επιμορφωτών και των εκπαιδευτικών.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

Σχετικές δημοσιεύσεις