Ολική καταστροφή της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στο Γριζάνο Φαρκαδόνας

Απέραντη θλίψη προκαλεί η εικόνα της απόλυτης καταστροφής που υπέστη ο κεντρικός, παραγωγικός ιστός της εταιρίας Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής στο Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις το μεσημέρι της Τετάρτης.

Εικόνες που προκαλούν θλίψη, απελπισία, πόνο… και σαφώς δεν θυμίζουν την λειτουργική εικόνα των προηγούμενων ημερών και χρόνων στην μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της περιοχή μας. Μια βιώσιμη επιχείρηση που έδινε εργασία σε 40 και πλέον οικογένειες συνδημοτών μας, ανθρώπων που απασχολούνταν στο εργοστάσιο γαλακτομικών προϊόντων. Μιας επιχείρησης που δεχόταν την παραγωγή δεκάδων κτηνοτρόφων της περιοχή μας. Μιας επιχείρησης που δήλωνε παρόν στηρίζοντας δράσεις αλλά και φορείς της περιοχή μας.

Δυστυχώς αυτή η επιχείρηση ήρθε να  τυλιχτεί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις φλόγες, βυθίζοντας στην απόγνωση και την απελπισία τον υπεύθυνο της μονάδας, Κώστα Κοκκινίδη, ταυτόχρονα και τους 40 και πλέον εργαζομένους και τις οικογένειες τους.

Ο πόνος όλων είναι βουβός, διακρινόταν στα πρόσωπα όλων μπροστά στις καταστροφικές φλόγες που έζωναν τον κεντρικό, παραγωγικό ιστό. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αύριο το πρωί δεν θα βρεθούν στην μονάδα να εργαστούν ο καθένας από το δικό τους πόστο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι κόποι των ιδιοκτητών, των υπευθύνων, των εργαζομένων που κι αυτοί πάλευαν με την σειρά τους για την παραγωγή των ντόπιων ποιοτικών, προϊόντων, ζώστηκαν από τις καταστροφικές φλόγες.

Οι φλόγες που κατέκαψαν το εργοστάσιο μπορεί πλέον να έχουν σβήσει, η απελπισία και η απόγνωση, δυστυχώς δεν σβήνει όσο νερό κι αν έπεσε στα αποκαΐδια.

 

krinilive

Σχετικές δημοσιεύσεις