Οι Πομάκοι ΕΧΟΥΝ εθνική στρατηγική! – Γράφει ο Σωτήρης Κύρμπας

Αντιθέτως με την ελληνική κυβέρνηση που εθελοτυφλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ που σπεκουλάρει σε βαθμό κακουργήματος

 

Σε άλλες περιπτώσεις η χθεσινή (ιδιωτική) επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Δυτική Θράκη δεν θα απασχολούσε τόσο πολύ την ελληνική κοινή γνώμη, και κυρίως την ελληνική κυβέρνηση, που εξακολουθεί να έχει μια φοβική και εν πολλοίς κατευναστική πολιτική απέναντι στο διπλανό ισλαμοφασιστικό καθεστώς και τον εκπρόσωπό του.

Εάν η Ελλάδα και η κυβέρνησή της είχαν στρατηγική απέναντι στην Τουρκία το πολύ μία ή δύο υπηρεσίες του ελληνικού κράτους θα ασχολούνταν με τον Τσαβούσογλου:

  • Οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν ότι το διαβατήριο του εν λόγω κυρίου είναι σε ισχύ και με την απαραίτητη βίζα ως μη ευρωπαίου πολίτη (ούτε πρόκειται ποτέ) που επισκέπτεται την χώρα μας.
  • Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας προκειμένου (ως κορυφαίος εκπρόσωπος του ισλαμοφασισμού) να μην στρατολογήσει νέους ισλαμοφασίστες, άκρως επικίνδυνους για ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτου θρησκείας.

Πάντως η χθεσινή επίσκεψη απασχόλησε σοβαρά τόσο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων Ξάνθης όσο και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων που διά του προέδρου Ιμάμ Αχμέτ ανακοίνωσαν πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα πομακοχώρια. Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων:

“Κύριε Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι:  ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ…”

Προφανώς οι απλοί πολίτες της Ελλάδας, και εν προκειμένω οι Έλληνες Πομάκοι, έχουν βρει τον μίτο της στρατηγικής που θα έπρεπε να έχει η χώρα μας απέναντι στον φασισμό και τον επεκτατισμό της Τουρκίας, πράγμα που η ελληνική κυβέρνηση ακόμη ψάχνει..

Ίσως στην σημερινή, επίσημη πλέον, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις και να υπάρξει σαφής ένδειξη για μια επιτέλους αλλαγή στρατηγικής της Ελλάδας. Αρκετά πια με το παραμύθι των διερευνητικών συνομιλιών: Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι προς… διερεύνηση την στιγμή που η άλλη πλευρά μας τα λέει όλα χύμα και σταράτα (βλέπε και την χθεσινή συνέντευξη Τσαβούσογλου στο “Βήμα”).

Αργά ή γρήγορα θα το πάρουμε απόφαση, έστω και κατ’ ανάγκην.

Αντιθέτως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αγκυλώσεις ένεκα ιδεοληψιών (στην καλύτερη περίπτωση) καλά κρατούν και μάλιστα σε βαθμό εθνικής τύφλωσης.

Να θυμίσω πως το 2014 ο υποψήφιος τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος είχε βάλει βέτο στην υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν (με σπουδαίο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο στην μειονότητα των Ρομά) αποκλείοντάς την από το ψηφοδέλτιο, γιατί εκπροσωπούσε τους Ρομά, κόντρα στον δήθεν ενιαίο χαρακτήρα της μειονότητας. Είχε δηλώσει: “…βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, των πομάκων, των τσιγγάνων και τουρκογενών”. Ο ίδιος παραμένει ένας προβεβλημένος παράγοντας της Κουμουνδούρου…

Αλλά και πριν λίγες ημέρες όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ξάνθης διοργάνωσε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην Γάζα, παρέα με τον γνωστό ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της “τουρκικής μειονότητας της Ξάνθης”. Παρών, φυσικά, και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, γνωστός για τους δεσμούς του με το βαθύ τουρκικό κράτος, τις προκλητικότατες ανθελληνικές του δηλώσεις, και τον οποίο ουδείς από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τον ανακαλεί στην τάξη…

Σχετικές δημοσιεύσεις