“Οι Παγιδευμένοι” απόψε στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

 

Δράση και κοινωνικά μηνύματα στη δευτεριάτικη ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων

 

Με ακόμη μία βραβευμένη ταινία συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Πρόκειται για την ταινία «Παγιδευμένοι», που απέσπασε  Βραβείο Σκηνοθεσίας και Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί απόψε Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2022, στις 21:45, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας έφηβος μετανάστης, που βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία, έχει πέσει σε κώμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Την ίδια στιγμή, δύο αστυνομικοί εκτελούν περιπολία ρουτίνας σε ένα κακόφημο γκέτο της Κοπεγχάγης. Όταν μαθευτεί ο θάνατος του νεαρού, η περιοχή θα μετατραπεί σε κόλαση, και οι δύο (αντι)ήρωες θα πρέπει να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να βγουν ζωντανοί. Μια καταιγιστική περιπέτεια που αφήνει ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο, δίχως να καταφεύγει στον αφελή διδακτισμό και στους μονοκόμματους ορισμούς.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Οι σκηνοθέτες στοχεύουν σε κάτι αντίστοιχο με το «Το Μίσος» του Ματιέ Κασοβίτς, αλλά από την εντελώς ανάποδη. Με την ένταση του αστυνομικού θρίλερ, με τους «shorta» (σα να λέμε «μπάτσους») σε πρώτο πλάνο.

Θοδωρής Καραμανώλης CINEMAGAZINE

 

Info

Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Λούις Χβιντ, Αντερς Ολχολμ

Πρωταγωνιστούν: Τζέικομπ Λόμαν, Σάιμον Σιρς, Ταρέκ Ζαγιάτ, Ντάλφι Αλ-Τζαμπούρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δράση – Κοινωνικό

ΕΤΟΣ : 2020

ΧΩΡΑ: Δανία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2022, στο Μουσείο Τσιτσάνη, στις 21:45. Είσοδος για μέλη 2 ευρώ. Για μη μέλη 5 ευρώ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις