Ξεχωριστό μουσικό γεγονός η παρουσίαση του «STEPS» στα Τρίκαλα

Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μουσείο Τσιτσάνη  το μουσικό project «STEPS», το νέο έργο δύο βιρτουόζων μουσικών και δημιουργών, του λαουτίστα Βασίλη Κώστα και του Ιορδανού βιολονίστα Layth Sidiq, που φέρνει κοντά τους μουσικούς κόσμους του ελληνικού παραδοσιακού, αραβικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Το duo στοχεύει να πειραματιστεί με νέες δομές, να αμφισβητήσει τα μουσικά όρια, ενώ αναπαράγει το ρεπερτόριο της παράστασης εν ώρα παράστασης, δίνοντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία δημιουργίας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης έχοντας επίσης ως όραμα να εμπνεύσει παρόμοιες συνεργασίες που εστιάζουν στη φιλία, τον σεβασμό και τη φιλοσοφία της αυτοσχεδιαστικής εξερεύνησης, που μεταφέρει την παράδοση σε νέα εδάφη.

Συγχωνεύοντας διαφορετικούς ήχους και τεχνικές, το δίδυμο έχει περιοδεύσει στον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια παίζοντας σε διάσημες αίθουσες συναυλιών και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ο δίσκος STEPS έχει κυκλοφορήσει από τη Universal και έχει παρουσιαστεί ήδη σε φεστιβάλ όπως, το Jazz A Vienne Festival στη Γαλλία, το Cordoba Guitar Festival στην Ισπανία και στον οργανισμό ADEM στην Ελβετία.

Σχετικές δημοσιεύσεις