Νομοσχέδιο έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη: Απορρίπτεται!!!

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από  Υγειονομικούς του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων , στην Είσοδο του Τ.Ε.Π., μετά το κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.) & του Συλλόγου Εργαζομένων.

H μαζική καταδίκη του νομοσχεδίου από τους υγειονομικούς  και η στήριξή τους   από Εργατικά & Συνταξιουχικά Σωματεία, Συλλόγους, Μαζικούς Φορείς  της πόλης μας, που εκφράστηκε με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, δείχνουν ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να οργανώσει την απάντηση του κόντρα στις αντιλαϊκές εξελίξεις στην Υγεία.

Αυτή η ανάγκη συμπόρευσης των εργαζομένων στην υγεία με το λαό που χρήζει την περίθαλψη και πρόληψη  εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ. Βάιο Τάσιο, ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το νομοσχέδιο κάνει πράξη τη λογική που λέει «η υγεία εξαρτάται από το πορτοφόλι» και για αυτό πρέπει να γνωρίσει την καθολική καταδίκη από το σύνολο των γιατρών, των υγειονομικών και του λαού» , προσθέτοντας πως «Η απάντηση των εργαζομένων μπορεί να βάλει πάγο στους σχεδιασμούς τους. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα πρέπει να οργανωθεί η κοινή μας απάντηση απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς».

Εκφράζεται η συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου από ασθενείς και υγειονομικούς , διότι οι μεν δεν δέχονται τον εκβιασμό της κυβέρνησης, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για άλλη μια φορά για την υγεία τους και οι δε να δεχτούν τη λεηλάτηση των ασθενών τους προκειμένου να δουν αύξηση στο εισόδημά τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την απόρριψη του νομοσχεδίου!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων  τονίζει ότι, Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το “νέο ΕΣΥ”, να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο.

          Να δυναμώσει η  διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

          Η υπεράσπιση της υγείας πρέπει να γίνει αίτημα της πάλη όλου του λαού, που θα συμπορευτούν με τους υγειονομικούς για να χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια της κυβέρνησης.

          Για τους λόγους αυτούς καλούμε μαζί με τα εργατικά σωματεία και φορείς του νομού μας, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς  αγρότες και μικροβιοπαλαιστές της περιοχής μας, σε συντονισμό της δράσης μας να διεκδικήσουμε:

  • Να αποσυρθεί άμεσα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Καμία απόλυση με μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων.
  • Άρση των αναστολών εργασίας ΤΩΡΑ!!

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ

ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

5:30μ.μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις