Νέα μαχητική κινητοποίηση υγειονομικών στο Γ.Ν. Τρικάλων

Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας των υγειονομικών & του λαού των Τρικάλων

 

Δυναμική διαμαρτυρία των Επειγόντων Περιστατικών  πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, απαιτώντας Εδώ και Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας τους, της υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού στην περιοχή μας . Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την  Υγεία που είχε ανακοινώσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών(ΟΕΝΓΕ) & η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τη τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι υγειονομικοί  μεταφέροντας την αγωνία τους τόνισαν για την έξαρση της πανδημίας τόνισαν:

«ΔΕΝ μένουμε με «σταυρωμένα χέρια» απέναντι στην έξαρση της επιδημίας και την κυβερνητική αναλγησία   Την στιγμή που τα κρούσματα στην κοινωνία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (ΜΜΜ, εργασιακοί χώροι, σχολεία), το προσωπικό του νοσοκομείου μας δεν αποτελεί εξαίρεση απ’ όλο αυτό!

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και πολλοί απ’ αυτούς είναι θετικοί στον ιό, μεαποτέλεσμα να είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό που σηκώνει στις πλάτες του την λειτουργία του νοσοκομείου!

Ταυτόχρονα, δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ covid (pcr) ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και παραπέμπονται σε δομές πρωτοβάθμιας, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως  προληπτικό  μέτρο, τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Σε απόγνωση  βρίσκονται ασθενείς της περιοχής μας, που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ., όπου σε 24ωρη βάση καταγράφεται ρεκόρ προσέλευσης στο ιατρείο COVID του ΤΕΠ (που στελεχώνεται με μετακινήσεις ειδικευομένωνγιατρών άσχετων ειδικοτήτων). Με ασθενείς όπου  καλούνται να σταθούν σε ουρές να περιμένουν να εξεταστούν στον προαύλιο χώρο του ΤΕΠ (σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, είτε ημέρα, είτε νυχτερινές ώρες…) πάνω από 4 ως και 5 ώρες!!!

Ζητάμε να σταματήσει να γίνονται μπαλάκι οι ασθενείς καθώς και οι συνάδελφοι ανάμεσα στο Γ.Ν.Τ. και τις δομές υγείας για να κάνουν ένα τεστ.

Με την ¨ατομική ευθύνη¨ της κυβέρνησης και με τα άμεσα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί με την συμπλήρωση 2 ΧΡΟΝΩΝ  Πανδημίας που «δεν προβλέπεται να έρθει νέο προσωπικό στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα», χωρίς προσλήψεις, μειωμένα κονδύλια για το νοσοκομείο μας, το πέρασμα τμημάτων σε εργολάβους και ηλειτουργία κλινικών βάση «κόστος-κέρδος», το μέλλον θα είναι ζοφερό!!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές είναι τεράστιες! Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, όταν έχουν μετατρέψει την υγεία σε εμπόρευμα και την επιδημία την αξιοποιούν για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης, ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με όλους τους εργαζόμενους, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες της περιοχής μας, χρειάζεται νασυνεχιστεί στην κοινή δράση διεκδικώντας εδώ και τώρα:

  • Συστηματικό ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς. Ως εδώ το αίσχος πληρωμής των τεστ από την τσέπη!
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό & μέσα- Να γίνονται μαζικά τεστ σε όλα( 5) κέντρα υγείας του νομού μας.
  • Περισσότερες κινητές μονάδες ΕΟΔΥ για να πάνε σε σχολεία , μεγάλους χώρους δουλειάς (υπηρεσίες , εργοστάσια), σε περισσότερες γειτονιές των Τρικάλων και σε περισσότερα χωριά. Ως εδώ με τις ατέλειωτες ουρές, τις μετακινήσεις χιλιομέτρων για τεστ.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
  • Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Τρικάλων με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ΑΜΕΣΑ μετατροπή των Σ.Ο.Χ. σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ χρόνου. Να στελεχωθεί και να επαναλειτουργήσει το παλιό κτίριο του Νοσοκομείου για τις ανάγκες αντιμετώπισης  της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Διαγνωστικά Εργαστήρια και κλίνες ΜΕΘ χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι εργατοϋπαλληλικών σωματείων και συλλόγων  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως των Λογιστών , των Δασκάλων, της ΕΛΜΕΤ, των συνταξιούχων ΙΚΑ κλπ.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις