Μ. Σαράντης: Μέτρα για παραβάτες, αλλά όχι λουκέτα

Ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα νοθείας της φέτας, μετά και τα τελευταία περιστατικά, πήρε ο Μιχάλης Σαράντης, ως μέλος του Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και ως επιχειρηματίας του κλάδου.

Αναφερόμενος στο θέμα τάχθηκε υπέρ των αυστηρών ελέγχων και προστίμων για τους παραβάτες, διαφωνώντας πάντως με το κλείσιμο επιχειρήσεων, θέση που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε όλες τις επιχειρήσεις δουλεύουν άνθρωποι.

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν σε συνέντευξή του στη Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων την απομαγνητοφώνηση της οποίας μας απέστειλε ο ραδιοφωνικός σταθμός και περιλαμβάνει τα εξής:

«Πρέπει να πω ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ σοβαροί και προσεκτικοί, όχι μόνο στην παραγωγή της φέτας αλλά και σε άλλα τρόφιμα. Τα προϊόντα τα οποία είναι ΠΟΠ έχουν πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες παραγωγής.

Επειδή είμαστε μια μικρή πόλη στα Τρίκαλα, είμαστε γνωστοί και με τον Βαγγέλη Πλεξίδα και με την οικογένεια Γιαννίτση, τους τιμώ ως οικογένειες. Επιμένω όμως ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Όσον αφορά σε αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα και την προσωρινή ανάκληση της παραγωγής φέτας για τη La Farm, είναι ένα θέμα που θα μελετηθεί από σήμερα κιόλας στη Διεπαγγελματική Οργάνωση.

Ο νόμος ορίζει ότι αν μια εταιρεία είναι υπότροπος, αυξάνονται εκθετικά τα πρόστιμα. Όπως βέβαια υπάρχουν και τα διοικητικά πρόστιμα, για παράδειγμα η αφαίρεση της άδειας είναι καταστροφική. Δεν μπορούμε πάντως να μιλάμε με ελαφρότητα για κλείσιμο επιχειρήσεων. Τα Τρίκαλα έχουν το 30% και παραπάνω της παραγωγής φέτας της χώρας, μπορεί να μην είναι σωστά αυτά που γίνονται, αλλά με προσοχή εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε. Και φυσικά είναι κάτι που δεν χαροποιεί κανέναν, απλά πρέπει να ισχύσουν οι νόμοι και να τηρούνται οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Όσον αφορά στις ανατιμήσεις, μιλάμε παράδειγμα για μια αύξηση στο πρόβειο γάλα στο 25-30%. Αυτό θα το πληρώσουν οι καταναλωτές, είναι απόλυτα λογικό αν ανεβαίνει το γάλα να ανεβούν και οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων.

 Ήδη έχουμε ενημερωθεί για κάποιες αυξήσεις από εταιρείες πανελλαδικής εμβέλειας. Εμείς δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια αύξηση, θα προσπαθήσουμε να το πάμε όσο γίνεται πιο πίσω γιατί ο κόσμος περνάει δύσκολα και έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τους καταναλωτές μας».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις