Μπήκαν τα θεμέλια επιχειρηματικής συνεργασίας Τρικάλων-Λιβύης

Ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου της Μισράτα (Λιβύη) στα Τρίκαλα

 

Από 17 έως 19 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στα Τρίκαλα επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής από τη Λιβύη. Η 11μελής επιχειρηματική αποστολή από την Λιβύη βρίσκεται στα Τρίκαλα στο πλαίσιο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων με το Επιμελητήριο της Μισράτα.

Η αποστολή αποτελείται από μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου της Μισράτα, καθώς και επιχειρηματίες με στόχο την εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία Τρικαλινών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις της Λιβύης.

Η διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικές συνεργασίες.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε την επιχειρηματική αποστολή, τόνισε ότι σήμερα είναι η αρχή μια συνεργασίας που μπορεί να αποφέρει πολλά επιχειρηματικά οφέλη και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας καθώς και τους στρατηγικούς στόχους του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τρικαλινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Λιβύη,  κύριο Ταμπακόπουλο Λάμπρο, ο οποίος ήταν ο κύριος συντελεστής για την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μισράτα κύριος Fathi Alamien Alturki, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή και προσκάλεσε το Επιμελητήριο Τρικάλων να επισκεφτεί την Μισράτα για την συνέχιση των επιχειρηματικών συνεργασιών. Κατόπιν, παρουσίασε το επιχειρηματικό  προφίλ της  Μισράτα και τους επιχειρηματίες μέλη της αποστολής.

Η συνάντηση στο Επιμελητήριο Τρικάλων ολοκληρώθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

 

Το πρόγραμμα της αποστολής συνεχίζεται με επισκέψεις στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου καθώς και με ξενάγηση στα Μετέωρα. Το απόγευμα υπό τη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές B2B συναντήσεις μεταξύ Λίβυων και Τρικαλινών επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, όπου έχει προγραμματιστεί η αποστολή να επισκεφτεί και αρκετές Τρικαλινές βιομηχανίες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις