Με οικονομικές ελαφρύνσεις δίπλα στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα ο Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να στηρίζει την κοινωνία και τους επιχειρηματίες, με μέτρα που ανακουφίζουν ή διευκολύνουν συμπολίτες σε σχέση με τα αποτελέσματα της πανδημίας.

Από την αρχή της κρίσης ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε σε λήψη μέτρων κυρίως για την κοινωνική μέριμνα (διεύρυνση του «Βοήθεια στο Σπίτι», αναδιάταξη υπηρεσιών πρόνοιας, διανομή τροφίμων κατ’ οίκον σε περίπου 2500 οικογένειες τρικαλινών κ.α.)

Τα μέτρα για την οικονομική ανακούφιση, μετά και τα αιτήματα που υπέβαλε η ΚΕΔΕ, διά του προέδρου της Δημήτρη Παπαστεργίου, εντάχθηκαν στις ΠΝΠ και πλέον, το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Αναλυτικά τα μέτρα είναι:

1) Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων, κατά τους μήνες που αυτά παραμένουν κλειστά.

2) Απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής ποσοστού 40% του συνολικού μισθώματος των δημοτικών ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση επιχείρησης, της οποίας έχει ανασταλεί ή απαγορευθεί προσωρινά η λειτουργία για λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό για όσο χρονικά διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους .

3) Επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έκτακτα απαγορευτικά ή περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαλλάσσονται προσωρινά από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κατά το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές.
Ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί για το εν λόγω διάστημα, μπορεί με την απόφαση απαλλαγής να συμψηφίζονται με μελλοντικές καταβολές του ίδιου τέλους

4) Επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους και δεν χρησιμοποιούν τον κοινόχρηστο χώρο που τους έχει παραχωρηθεί με άδεια της δημοτικής αρχής, απαλλάσσονται από το τέλος που αναλογεί στο χρονικό διάστημα ισχύος της απαγόρευσης ή του περιορισμού. Σε περίπτωση που το τέλος για το συγκεκριμένο διάστημα έχει ήδη καταβληθεί, πριν από την απόφαση απαλλαγής, μπορεί να ρυθμίζεται ο τρόπος συμψηφισμού με μελλοντική υποχρέωση καταβολής του ίδιου τέλους.

5α) Παρατείνονται μέχρι και την 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και  φυσικών προσώπων  που πλήττονται από τα μέτρα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και έληξαν στο χρονικό διάστημα 11/3/2020-30/4/2020.

5β) Έως την ίδια ημερομηνία (31/8/2020) παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρύθμισης ή διευκόλυνσης, που εμπίπτουν στο ίδιο χρονικό διάστημα χωρίς προσαυξήσεις για την ίδια κατηγορία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

6) Αποφασίστηκε απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των τροφείων
– βρεφικών σταθμών
– παιδικών σταθμών
– ΚΔΑΠ
–  Δημοτικού Ωδείου
καθώς και του αντιτίμου για τη χρήση των αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί ή απαγορευθεί προσωρινά για λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

7) Ηδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ληφθεί μέριμνα για όλους τους οφειλέτες του Δήμου Τρικκαίων, να μην υπολογιστούν προσαυξήσεις στις οφειλές τους που έληγαν κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων (Μάρτιος και Απρίλιος 2020), καθώς η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου γινόταν μόνο εξ αποστάσεως.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις