Με λαμπρότητα η εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ενώπιον πλήθος επισήμων και συμπολιτών το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης,  η τελετή Απονομής Πτυχίων, Προαγωγών & Τιμητικών Διακρίσεων στους Εθελοντές του Τομέα Υγείας του Ερυθρού Σταυρού. 

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού κα Ευαγγελία Καλκάνη σημείωσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός Τρικάλων έχει «πολυετή, πολυβραβευμένη και ενεργό δράση που ακόμη και την περίοδο του covid δεν σταμάτησε να εργάζεται και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο» ενώ ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνης Αυγερινός στην κεντρική του ομιλία τόνισε: «Το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων έχει διαχρονική ιστορία και μία έντονη δραστηριότητα που τιμά και εκτιμά η τοπική κοινωνία. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει μια τεράστια παρακαταθήκη 145 ετών και στη διαδρομή αυτή, ειδικά η νοσηλευτική υπηρεσία τίμησε στο μέγιστο βαθμό το ανθρωπιστικό, εθελοντικό, κοινωνικό, αλληλέγγυο έργο που πρέπει ο Ερυθρός Σταυρός να επιτελεί κάθε μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από την προσφορά δράσεων και ενεργειών ήταν και οι θυσίες καθώς χιλιάδες νοσηλεύτριες έδωσαν και τη ζωή τους ειδικά στο έπος του ’40-΄41 όταν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου περιέθαλψαν τους Έλληνες στρατιώτες και βεβαίως είναι χαραγμένη στην καρδιά και τη ψυχή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας η μοναδική αυτή εικόνα αλτρουισμού. Αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή της νοσηλευτικής υπηρεσίας οφείλουμε να τιμούμε αλλά και να είμαστε άξιοι συνεχιστές αυτού του μοναδικού έργου. Αυτό κάνει και το θαυμάσιο Περιφερειακό Τμήμα των Τρικάλων και γι’ αυτό ήρθα ώστε να δώσω το στίγμα όχι μόνο του ενδιαφέροντος αλλά και της μεγάλης τιμής που διαχρονικά πρέπει να έχουμε στις θαυμαστές νοσηλεύτριες που έχουν κάνει τον Ερυθρό Σταυρό τον μεγαλύτερο οργανισμό στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση διανθίστηκε με την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπό την μαέστρο κα Ελένη Ζιάκα προσφέροντας μια υπέροχη μουσική νότα στην όμορφη εκδήλωση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις