Με ασφάλεια ξανά μαθήματα στα σχολεία του Δ. Τρικκαίων

Με όλα τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 και πάλι τα μαθήματα, και στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων.
Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είδε από κοντά την προεργασία που έχει γίνει όλο το τελευταίο διάστημα από την πλευρά των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λάβει ο Δήμος Τρικκαίων.
Επισκεπτόμενος το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Αριστείδη Μυλωνά και τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποδοχή των μαθητών/τριών. Ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους, τόσο τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, όσο και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Τρικκαίων για τη συνεργασία τους.
Συνολικά ο Δήμος Τρικκαίων
– διαθέτει 93 καθαρίστριες (μόνιμες και με σύμβαση) στα σχολεία, εκ των οποίων οι 54 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου ήδη ξεκίνησαν μαθήματα.
Ο καθαρισμός γίνεται από δύο βάρδιες, δύο φορές την ημέρα: πριν την έναρξη των μαθημάτων και στη διάρκειά τους από τη μία βάρδια, μετά τη λήξη των μαθημάτων από τη δεύτερη βάρδια.
Εχουν δοθεί
– αντισηπτικά από τη Σχολική Επιτροπή και το Υπουργείο Παιδείας
– γάντια
– μάσκες
– ποδιές για τις καθαρίστριες
Εχει γίνει καθαρισμός των σχολείων με τα προβλεπόμενα υλικά και μέσα
– όλο το διάστημα που αυτά παρέμειναν κλειστά
– πρόσθετος καθαρισμός την προηγούμενη εβδομάδα
– καθαρισμός των αύλειων χώρων την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται δίπλα σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ώστε η επιστροφή στα μαθήματα να γίνεται ομαλά και με πλήρη ασφάλεια.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις