Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε εκδήλωση για τον κορονοϊό

Διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων

 

Δεκάδες ήταν οι Τρικαλινοί που κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης, τον υπέροχο εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον», κατά της διάρκεια της επιστημονικής ενημερωτικής εκδήλωσης για τον κορονοϊό, που διοργάνωσε οΣύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις συνέπειες και στις διδαχές της πρόσφατης υγειονομικής  κρίσης από τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην  υγεία, σωματική  και ψυχική αλλά και στην  καθημερινότητα μας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταγραφεί αναλυτικά το  αποτύπωμα  της πρόσφατης κρίσης,  πώς αντιδρούμε και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα διαμέσου της διατροφής  και   να διατηρήσουμε  την σωματική και ψυχική μας Υγεία..

Στην επιστημονική εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης, Κώστας Γουργουλιάνης, που μετέφερε στους παρευρισκόμενους την πρόσφατη προσωπική του εμπειρία  από Νοσοκομείο  Αναφοράς του ιού (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).

Επίσης μίλησε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής  Όλγα Γκορτζή με θέμα «Διατροφή και ανοσοποιητικό στις μέρες της πανδημίας» και ο Πνευμονολόγος Φοίβος Κοκκίνης, τ. Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, θα μιλήσει με θέμα «Ο εμβολιασμός στον ευπειθή, ευπαθή, αναπνευστικό ασθενή».

Παρουσιαστής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός Αλέξης Κωστάλας, οποίος ήρθε ειδικά για την εκδήλωση από την Αθήνα. Στην αρχή της εκδήλωσης απήυθυτνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων Νίκος Ευθυμιάδης, ενώ στο τέλος τιμήθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι του νομού Τρικάλων με μεγάλη προσφορά στην Πρόνοια και στους χρονίως πάσχοντες.

Δ.Π.

Σχετικές δημοσιεύσεις