Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στις 3 Δεκεμβρίου διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων “Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”

Για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του

 

Ο  <<ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>  γιορτάζει φέτος τα σαράντα (40) χρόνια (1982-2022), από την ίδρυσή του, χρόνια αδιάκοπης προσφοράς  στην παράδοση, στο λαϊκό μας πολιτισμό, στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνει μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με τον συμβολικό τίτλο << Χορεύοντας ξανά με τον ‘ΑΣΚΛΗΠΙΟ’ μας >>  , που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Σάββατο και ώρα 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ,υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την αμέριστη συμπαράσταση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

-Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκατοντάδες χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου παλιοί και νέοι, οι οποίοι θα τιμηθούν σ΄ αυτή τη λαμπρή γιορτή, για την προσφορά τους ,το ήθος και την αγάπη τους στον Όμιλο . Μαζί θα τιμηθούν οι χοροδιδάσκαλοι και οι μουσικοί που με τους χορευτές ,υπηρέτησαν τον ΄΄ΑΣΚΛΗΠΙΟ΄ και την παράδοση  με τα βιώματά τους , τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Στην εκδήλωση θα χορέψουν όλα τα χορευτικά τμήματα του ‘’ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ’’. Τμήμα Εκδηλώσεων, Γυναικών ,Μικτό Ενηλίκων ,Εφηβικό, Παιδικά και Νήπια.

Στη μεγάλη οικογένεια του Ιστορικού ΄΄ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ΄΄, συναντιένται οι πρωτεργάτες και οι συνεχιστές !!!  Το βίωμα και η αναβίωση .Άνθρωποι που με όραμα, αγάπη και συνεχή αγώνα ,κράτησαν  τον Όμιλο, στα -40- χρόνια  και εκείνοι που ανέλαβαν το χρέος , να συνεχίσουν αυτό το έργο , σήμερα και στο μέλλον!!!

 

Οι  καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι του ‘ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ΄΄, Ηλίας Ζαχαράκης Δ/ντής των χορευτικών- Λουκάς Κοντονάσιος Επιστημονικός Συνεργάτης -Σταύρος Σούλιος -Χρήστος Σούλιος- Κώστας Τζιμούρτος, μαζί με τους χορευτές και χορεύτριες συνεχίζουν  τις εντατικές προετοιμασίες για την μεγάλη πολιτιστική  εκδήλωση.

 

 

Στην  εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα πάρουν μέρος τα χορευτικά

 Των  Αδελφών Συλλόγων :

1,- Θεσσαλικού Συλλόγου Νυρεμβέργης ‘’ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ’’, με τον οποίο Ο ‘ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ΄ διατηρεί φιλία και συνεργασία από το 1988 και οι Σύλλογοι Αδελφοποιήθηκαν στη Νυρεμβέργη το 2014  !!!και

2,-  Ο Τρικαλινός Σύλλογος Ν.Θεσσαλονίκης  <<Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>, με τον οποίο  επίσης συνεργάζεται  Ο ‘’ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ΄΄ για πολλά χρόνια .

 

Τα χορευτικά θα συνοδέψει η θαυμάσια πολυμελή Παραδοσιακή και λα’ι’κή ορχήστρα που αποτελείται από τους: Χρυσόστομο Μητροπάνο  τραγούδι- Κων/νο Δεδούση κλαρίνο-Χρήστο Κιτσόπουλο καβάλι- Σωτήρη Γοργογέτα τραγούδι- Λευτέρη Γάλλο βιολί – Σβάρνα Τάσο Λαούτο- Νίκο Μότσελο γκάιντα-Βασίλη Γαλάνη κρουστά – Δήμητρα Καλλιάρα τραγούδι- κανονάκι- Μίλτο Κρανιά μπουζούκι και τραγούδι.

Σχετικές δημοσιεύσεις