Μαχητική απόφαση του Συλλόγου ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Την Δευτέρα 29/11 συνεδρίασε μετά από καιρό ο Φοιτητικός Σύλλογος των ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, με τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο να συγκεντρώνει πλήθος φοιτητών και φοιτητριών, παρά την έντονη βροχόπτωση.

Αφορμή στάθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που βάζει άμεσα στο στόχαστρο την ακεραιότητα του πτυχίου τους και κατ’ επέκταση τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ενδεικτική η θέσπιση “Εκπαιδευτών” για όλους του αθλούμενους και τα αθλήματα στο άρθρο 20, με τον  πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ να αντικαθίσταται βολικά από μια αόριστη έννοια “εκπαιδευτή” πιστοποιημένου από κάποια ιδιωτική σχολή, ή κάποιο υποβαθμισμένο πρόγραμμα κατάρτισης. Αναπόδραστη συνέπεια, η δια βίου μελλοντική εργασιακή περιπλάνηση των νέων και η επαγγελματική αβεβαιότητα.

Μάλιστα, στη συνέλευση υπενθυμίστηκε, ότι οι βάσεις του καινούργιου νομοσχεδίου της ΝΔ, είχαν τεθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν 3 χρόνια. Η απόσυρσή του αντίστοιχου νόμου τότε, είχε έρθει κάτω από τη μαζική κατακραυγή και τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών, αποφοίτων και αθλητικών σωματείων. Η καταδίκη του νομοσχεδίου υπήρξε συντριπτική, με τους φοιτητές να δηλώνουν έμπρακτα την αντίθεση τους, προγραμματίζοντας κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή στο κέντρο της πόλης.

Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκαν επίσης οι δύσκολες συνθήκες φοίτησης με τα συσσωρευμένα προβλήματα ετών, να οξύνονται λόγω της πανδημίας: περιορισμένα και επί πληρωμή δρομολόγια, διαχρονική έλλειψη εστιών στην πόλη, μετατροπή της φοιτητικής λέσχης σε εστιατόριο με γεύματα έναντι αντιτίμου -ακόμα και για τους δικαιούχους. Για όλα τα παραπάνω θέματα, η γενική συνέλευση κατέληξε σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα κοινοποιήσει προς κάθε αρμόδιο φορέα. Θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 3/12.

 

 

 

 

 

Ο Σύλλογος ΤΕΦΑΑ διεκδικεί:

  • Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αθλητικό νομοσχέδιο! Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια.
  • Να στηριχτούν οι πανεπιστημιακές Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σύγχρονες υποδομές και διδακτικό προσωπικό.
  • Να αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς άλλες πιστοποιήσεις και εμπόδια.
  • Να στηριχτούν από την κυβέρνηση και όχι να καταργηθούν τα δημόσια προγράμματα άθλησης. Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.
  • Εδώ και τώρα εξασφάλιση δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές!
  • Μετακίνηση χωρίς εισιτήριο, με επαρκή δρομολόγια για όλες τις ώρες μαθημάτων και προς όλα τα σημεία πρακτικής άσκησης!
  • Ανέγερση εστιών με πλήρη κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση, που θα καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες όποιου φοιτητή χρειαστεί! Κανένας να μη στερηθεί τις σπουδές του λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίων!
  • Ολόπλευρα μέτρα προστασίας από την πανδημία! Τακτική απολύμανση και αντισηπτικά σε όλους τους χώρους της σχολής – δωρεάν rapid test για όποιον τα χρειάζεται εντός των πανεπιστημιακών χώρων, με αξιοποίηση κινητών υγ. μονάδων

Σχετικές δημοσιεύσεις