Μαθήματα Πολιτικής Προστασίας στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων δράση  σε θέματα πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ο κ. Στέφανος  Φωλίνας  από την Πολιτική Προστασία και άτομα από την  Πυροσβεστική Υπηρεσία  επισκέφθηκαν το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων και ενημέρωσαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε έκτακτες ανάγκες όπως σεισμοί, φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, τεχνολογικά ατυχήματα και γενικότερα για θέματα  που άπτονται της ασφαλούς λειτουργίας  της σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα παραπάνω θέματα από εξειδικευμένους  και έμπειρους ανθρώπους τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι μαθητές/τριες ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το επάγγελμα του πυροσβέστη και τον διαφορετικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί  μια έκτακτη ανάγκη.

Η συμμετοχή  γυναίκας πυροσβέστριας στη δράση έδωσε μια άλλη διάσταση και αφορμή να συζητηθούν στερεότυπα και να αρθούν πιθανές προκαταλήψεις που υπάρχουν σχετικά με τη συμμετοχή γυναικών στο  Πυροσβεστικό Σώμα.

Το Σχολείο ευχαριστεί τον κ. Στέφανο Φωλίνα, προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας,  τον κ. Δημήτριο Τσίρκα, τον κ. Ιωάννη Καραγιώργο και την κ. Αρετή Πάνου από το πυροσβεστικό Σώμα Τρικάλων που ήρθαν στο 5ο Γυμνάσιο για να παραδώσουν μαθήματα πολιτικής προστασίας και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά μας να πληροφορηθούν, να ενημερωθούν, να μάθουν και να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να κάνουν  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις