Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών)

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων , η κ Ελένη Πολύζου, Αναισθησιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και συντονίστρια των θεμάτων υγείας της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων , για 10η συνεχόμενη χρονιά , και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27/3/2023 πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από την κ. Ελισάβετ Ευθυμίου , Διατροφολόγο και μέλος της ομάδας Εθελοντών . Οι δύο εθελόντριες ,μέσα από την πολυετή πείρα της κ. Πολύζου και την νεανική διάθεση της κ. Eυθυμίου, παρουσίασαν στους κρατούμενους – μαθητές του ΣΔΕ τεχνικές για τα εξής: καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, πλάγια θέση ανάνηψης και αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Μεγάλη η προσοχή όλων, εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, τεράστιο το ενδιαφέρον, πολλές οι ερωτήσεις και απορίες , όπως και η συμμετοχή στην πρακτική εξάσκηση.
Ευχαριστούμε θερμά την κ Πολύζου και την κ. Ευθυμίου για την προθυμία και αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας, πράγμα καθόλου αυτονόητο στις μέρες μας, αλλά ενδεικτικό του τόσο σημαντικού έργου της ομάδας εθελοντών του Δήμου μας.
Κοινή πεποίθηση όλων μας αποτελεί ότι η δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση οφείλει να περιλαμβάνει πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις, και ποικίλες πρακτικές που αφορούν την απόκτηση πολύτιμων δεξιοτήτων, απαραίτητα εφόδια για τη ζωή. Ένα μεγάλο κέρδος για το σχολείο μας, η συμφωνία για την υλοποίηση μίας ακόμη δράσης ανάλογου περιεχομένου τους προσεχείς μήνες.
Ελπίζουμε ότι τέτοιες δράσεις θα καθιερωθούν σε όλο το φάσμα της θεσμοθετημένης Εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται εξάλλου να αποδείξει κανένας το πόσο πολύτιμες είναι.

Σχετικές δημοσιεύσεις