Μαθήματα «Ενεργού Πολίτη» στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Στο πλαίσιο συνεργασίας  του σχολείου με το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία και το Περιβάλλον (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)  Μουζακίου, μαθητές/τριες   των τμημάτων Β4 και Β5  παρακολούθησαν  εξ αποστάσεως  το πρόγραμμα:  «Ανθρώπινα Δικαιώματα –Ενεργός Πολίτης»

Η παρουσίαση των θεμάτων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ευχάριστη και κατατοπιστική. Οι μαθητές/τριες πληροφορήθηκαν, ενημερώθηκαν, έμαθαν, θυμήθηκαν, συνειδητοποίησαν τι σημαίνει ενεργός πολίτης  καθώς και  δικαιώματα – υποχρεώσεις που έχουν  ως μέλη της σχολικής κοινότητας αλλά και ως μελλοντικοί ενήλικες στην ευρύτερη κοινωνία. Επιπλέον  παρακολούθησαν με  προσοχή, υπήρξε αλληλεπίδραση και ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά σε διάλογο που προκλήθηκε. Εξέφρασαν τις απόψεις τους, μίλησαν για  τις εμπειρίες τους, μοιράστηκαν τις γνώσεις  τους, αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους.

Το σχολείο ευχαριστεί τους υπευθύνους του   Περιβαλλοντικού Κέντρου Μουζακίου για την άρτια και πρωτότυπη ενημέρωση που έκαναν στους μαθητές/τριές μας για τον «ενεργό πολίτη» και την ευαισθητοποίησή τους για ενεργό  συμμετοχή σε κοινωνικές διεργασίες και δραστηριότητες.

Σκοπός της δράσης, ήταν αφενός η κατανόηση της έννοιας της αλληλεγγύης καθώς και η καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών στην κατεύθυνση της κοινωνικής συμμετοχής ώστε τα παιδιά μας να «νοιάζονται και να δρουν».

Η εκδήλωση    που διοργανώθηκε από τις  εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Μιχαήλ Μαρία και Πατριώτη Σοφία, τις οποίες ευχαριστούμε και συγχαίρουμε που ανέλαβαν να διδάξουν τα παιδιά μας με έναν διαφορετικό τρόπο θέματα «πολιτειότητας»

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις