Λαμπρή εκδήλωση της Μητρόπολης για 1821 και Κύπρο

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Άψογα επιμελημένη η διπλή εκδήλωση μνήμης με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» με τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, προβολή, μαρτυρίες και χορευτικά τμήματα που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης με την υποστήριξη του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Τρικάλων.

Στο Α΄ μέρος η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας αναφέρθηκε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ενώ στο Β΄ μέρος η Χορωδία ενηλίκων της Ιεράς μας Μητροπόλεως εστίασε στην Κύπρο, την εισβολή και την κατοχή τμήματός της που συμπληρώνει φέτος μισόν αιώνα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων κ. Χρίστος Μοδέστου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ’74 δεν ηττηθήκαμε, προδοθήκαμε. Πέρασαν κιόλας 50 χρόνια και ακόμα μιλάμε για τα αυτονόητα. Για λύση του Κυπριακού ζητήματος και ελευθερία των κατεχόμενων εδαφών μας. Θα μπορούσαμε όμως να ξεκινήσουμε από τα πιο μικρά και πιο εύκολα να γίνουν. Το επίσημο Ελληνικό κράτος να καθιερώσει κατά την 20η Ιουλίου (ημέρα της εισβολής) και την 1η Απριλίου (την έναρξη του αγώνα κατά των Βρετανών) εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την επικράτεια και η Εκκλησία να θεσπίσει επίσημες δοξολογίες σε όλους τους ναούς. Εξάλλου, αυτοί οι ήρωες έπεσαν πρώτα υπέρ της Πίστεως και μετά της πατρίδος».  Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο.

Τις χορωδίες συνόδευσαν οι εκλεκτοί μουσικοί κύριοι Χρήστος Πούλιος (βιολί), Δημήτρης Μωραΐτης (κιθάρα), Γιώργος Κουβέλας (κρουστά) και η κα Εύη Κομπούρα (φλάουτο).

Σχετικές δημοσιεύσεις