Σκρέκας από Μεσοχώρα: Το φράγμα θα γεμίσει τον Ιούλιο του 2024

Το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, Κυβερνητικό  Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, επισκέφθηκε την Μεσοχώρα προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για την θετική εξέλιξη της πορείας των συμπληρωματικών έργων που απαιτούνται για την λειτουργία του ΥΗΕ & δρομολογούνται από το Υπουργείο, εξαγγέλλοντας  συγχρόνως την έναρξη αυτών.

Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, είναι η αποζημίωση από την ΔΕΗ και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσοχώρας κ. Αθανάσιος Σακκάς.

Στην πλατεία του χωριού συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι, όπου μερικοί εξ αυτών εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το Φράγμα.

Παρά την διαφωνία  ο κ. Σκρέκας τους ενημέρωσε διεξοδικά περί του έργου και ότι αυτό πλέον θα προχωρήσει με τις συμπληρωματικές εργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει, τονίζοντας για άλλη μία φορά, ότι πρωτίστως θα αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι που θίγονται οι κατοικίες τους, με την δημιουργία του νέου και σύγχρονου  οικισμού.

Η εκτίμηση που υπάρχει από την ΔΕΗ, είναι ότι η τιμή αποζημίωσης θα είναι διπλάσια από τις αντικειμενικές αξίες  και η διαδικασία της συμφωνίας προβλέπει αρχικά να δοθεί το 50% και το υπόλοιπο 50%, με την λειτουργία του ΥΗΕ, εξέλιξη που θεωρείται δίκαιη για τους ανθρώπους που έζησαν τόσα χρόνια στα σπίτια τους με όλες τις αναμνήσεις τους.

Τελειώνοντας ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο είναι Εθνικής Σημασίας και συμφέρον για το κράτος, που ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια και το σημαντικότερο… εξοικονομώντας φθηνή πράσινη ενέργεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν και οι τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του Φράγματος και του Υ.Ε. της ΔΕΗ., ενώ ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, τόνισε και αυτός με την σειρά του, ότι με την λειτουργία του Φράγματος θα δημιουργηθεί πλούτος στην περιοχή και θα ανοίξει ο δρόμος της Ανάπτυξής της, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Στην συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στις Εγκαταστάσεις του Υ.Ε. της ΔΕΗ  όπου τον Υπουργό και τους υπολοίπους πολιτικούς παράγοντες, ενημέρωσαν και ξενάγησαν παράγοντες της ΔΕΗ, με παρόντα τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ κ. Κοπανάκη.

AZett

φωτο από tv10.gr και pylinews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις