Κώστας Σκρέκας στην TRT: Στρατηγικό σχέδιο για να βοηθήσουμε τους αγρότες που έχουν πραγματικά ανάγκη

Στον πρωτογενή τομέα, η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει μέτρα στήριξης, σημείωσε ο κ. Σκρέκας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην τηλεόραση της TRT και τον Σωτήρη Πολύζο, προσθέτοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και για κλάδους, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι, για τους οποίους επισήμανε ότι χρειάζεται να στηριχθούν οικονομικά.

 

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι μετά από συνεργασία που είχε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Τσακίρη, απεστάλη αίτημα από την Ελλάδα για συμμετοχή και των Αγροτών στο ΤΕΠΙΧ 2, όπως ήδη συμβαίνει με τους ελευθέρους επαγγελματίες και τις εταιρείες. Μετά από διαπραγματεύσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδέχτηκε το Ελληνικό αίτημα και έτσι οι Έλληνες αγρότες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δάνεια που είναι κατά 80% εγγυημένα από ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Επίσης, έχει συμφωνηθεί επί της αρχής η δυνατότητα να καταβληθούν απευθείας οικονομικές ενισχύσεις, ως 5.000 ευρώ ανά άτομο και ως 25.000 ευρώ ανά αγροτική επιχείρηση, σε όσους επλήγησαν από την πανδημία μέσα από ένα νέο μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Δεν μπορούμε να μιλάμε για οριζόντια μέτρα και να δίνουμε λεφτά με επιπόλαιο τρόπο, γιατί θα λείψουν απ’ αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, ξεκαθάρισε τέλος ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθεί προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης το καλοκαίρι, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η Κυβέρνηση έχει υποβάλει σχετικό αίτημα, αλλά προς το παρόν δεν το έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

Δελτίο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις