Κώστας Σκρέκας: «Νέα εποχή για τα Ελληνικά Πετρέλαια»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Γιάννη Παπαθανασίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ανδρέα Σιάμισιη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων, Γιώργο Αλεξόπουλο, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του στρατηγικού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο παραγωγής και εμπορίας όλων των σύγχρονων μορφών ενέργειας και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Έχω τη χαρά σήμερα να υποδεχτώ τη διοίκηση του Ομίλου των ΕΛΠΕ για να συζητήσουμε διεξοδικά για το στρατηγικό σχέδιο μετεξέλιξης του Ομίλου, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους εθνικούς στόχους της χώρας για τη σταδιακή απεξάρτηση από ρυπογόνα καύσιμα, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δίνουν τη δυνατότητα στα Ελληνικά Πετρέλαια να πρωταγωνιστήσουν στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης της νέας εποχής. Για πρώτη φορά έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα διασφαλίσει την ευημερία και την ανάπτυξη της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων και υψηλά αμειβόμενων. Απέναντι στη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος ΕΛΠΕ, με πλήρη στήριξη και συνεργασία των βασικών μετόχων, θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος επενδύοντας σε τεχνολογίες και προϊόντα που θα δημιουργήσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δημοσίου».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις