Κώστας Σκρέκας: «Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες στο Περιβάλλον και την Ενέργεια»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2023.

Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, με μια σειρά από δράσεις και αποφάσεις, αναδείχθηκε σε νησίδα σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας στο ενεργειακό πεδίο.

Η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, κινήθηκε σε τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης: Πρώτον, με τη διάθεση 8 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δεύτερον, με τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας και τρίτον με την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι οι άμεσες επιδοτήσεις της Κυβέρνησης απορροφούν το 100% της αύξησης στα κοινωνικά τιμολόγια, 80% έως 90% της αύξησης στους λογαριασμούς των νοικοκυριών, σχεδόν 80% στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 90% στους αγρότες.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερκερδών στην παραγωγή, που εφάρμοσε η Κυβέρνηση και υιοθετήθηκε από την Ευρώπη, έχει αποφέρει πάνω από 2,7 δισ. ευρώ, έσοδα που κατευθύνονται στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο Τρικαλινός Υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και στις μεγάλες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιεί η Κυβέρνηση, όπως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», «Εξοικονομώ επιχειρώ» και «Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους».

Τέλος, ο κ. Σκρέκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για την προστασία του περιβάλλοντος, στον τομέα των δασών, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη χωροταξία.

Κλείνοντας ο Τρικαλινός Υπουργός, τόνισε: «Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία δημιουργούν το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες».

Σχετικές δημοσιεύσεις