ΚΚΕ Τρικάλων: Κάτω τα χέρια από τα Πανεπιστημιακά Δάση στο Περτούλι και στους Ταξιάρχες

Με την ψήφιση του νόμου 4957/2022 για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τον Ιούλιο του 2022 και τώρα  με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6357/15-12-2022 της Υπουργικής Απόφασης ( και για την τυπική – διαδικαστική πλέον κατάργηση  των ΝΠΔΔ που διαχειρίζονταν τα πανέμορφα Πανεπιστημιακά Δάση στο Περτούλι και στους Ταξιάρχες Χαλκιδικής, καθώς και το αγρόκτημα Θεσσαλονίκης)  η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει το έγκλημα.

Είναι γνωστό ότι με το άρθρο 296 του νόμου εκείνου ,άνοιγε ο δρόμος για την παράδοση των πανέμορφων αυτών δασών στα κερδοσκοπικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφού η διαχείριση τους πλέον θα περνούσε την Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας  και προϋπόθεση για αυτό ήταν η κατάργηση των ΝΠΔΔ που τα διαχειρίζονταν μέχρι τώρα.

Η Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε αυτούς τους σχεδιασμούς με τις παρεμβάσεις των βουλευτών του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το ζήτημα αυτό  ξεκίνησε την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας επί λέξει

« Ξεκινώντας την παρέμβασή μου στη σημερινή συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο θέλω καταρχάς να καταγγείλω το γεγονός ότι με το άρθρο 296 και εντελώς αιφνιδιαστικά, βάζετε τα πανεπιστημιακά δάση Περτουλίου Τρικάλων και Ταξιάρχη Χαλκιδικής, στο πιάτο επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για δάση μοναδικής φυσικής ομορφιάς, για τα οποία, εδώ και χρόνια, «τρέχουν τα σάλια» των επενδυτών, που τα βλέπουν ως «φιλέτα».

        Σταματήστε το έγκλημα εδώ και τώρα! Αποσύρετε το κατάπτυστο άρθρο, μαζί με άλλα βεβαίως που θα πω παρακάτω

Ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις τους αποκάλυψαν τις αρνητικές επιπτώσεις και για τους εργαζόμενους στα δάση αυτά, δασεργάτες και προσωπικό των δασαρχείων.

Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε ζητήσει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας με το άρθρο αυτό να ψηφίζεται  Τελικά από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΠΑΣΟΚ.

Τώρα με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της Υπουργικής Απόφασης γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί.

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει.

Ο Λαός μας να μην νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτούς τους σχεδιασμούς σε βάρος του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θυσιάζονται για να στηριχθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις