ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτωβρίου

Οι συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες ξεκίνησαν με την βία σε βάρος μαθητών και φοιτητών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με τελευταίο περιστατικό την οργανωμένη επίθεση στην πλατεία της Ηλιούπολης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα οποία μοίραζαν ενημερωτικό υλικό, δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, φασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι, να επανακάμψουν ιδιαίτερα στις λαϊκές γειτονιές, να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν την νεολαία και τους εργαζόμενους και να “ψαρέψουν” στα θολά νερά της λαϊκής αγανάκτησης και της νεανικής αμφισβήτησης.
Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι καθόλου άσχετες με το διογκούμενο κύμα λαϊκής και νεολαιίστικης αγανάκτησης ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και των καπιταλιστών – ιμπεριαλιστών που τις υπαγορεύουν. Με αυτές καθεστωτικοί κύκλοι επιδιώκουν να σπείρουν την τρομοκρατία και να προλάβουν τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται. Τα “στραβά μάτια” της αστυνομίας, οι κυβερνητικές θεωρίες για τα δύο άκρα και οι επιθέσεις των ΜΑΤ σε αντιφασιστικές και εργατικές διαδηλώσεις αποδεικνύουν πως το κλίμα τρομοκρατίας εκπορεύεται από το κράτος και το παρακράτος έχοντας συμπληρωματικό ρόλο, παράλληλη κατεύθυνση και ίδιους στόχους. Τους λαϊκούς αγώνες, την ανυπότακτη νεολαία, τις εργατικές διεκδικήσεις και τους αγωνιστές που παλεύουν μέσα στον λαό για να μην σκύψει το κεφάλι στις πολιτικές της φτώχειας, της διάλυσης του συστήματος υγείας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και των αποκλεισμών από την μόρφωση.
Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις και αυτούς που τις υποκινούν και τις καλύπτουν. Καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δώσουν μαζική δημοκρατική, μαχητική απάντηση σαν αυτή που δόθηκε με τις μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους της Σταυρούπολης και σε όλη τη χώρα. Η αποτελεσματικότερη μάχη ενάντια στον φασισμό και την δράση του είναι η συσπείρωση του κόσμου της βιοπάλης και της νεολαίας στα κινήματα αντίστασης και διεκδίκησης, στους αγώνες ενάντια στις πολιτικές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση
Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις