Κινητοποίηση έξω από το ΤΕΠ του ΓΝΤ πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί

Δυναμική υπήρξε η συμμετοχή των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων στην κινητοποίηση μπροστά από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωναν τους διερχόμενους για τα αιτήματα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τους τελευταίους να εκφράζουν τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

Για άλλη μια φορά δυναμική υπήρξε η συμμετοχή των επικουρικών και συμβασιούχων που διεκδικούν, εκτός των άλλων, τη μονιμοποίησή τους για την κάλυψη των παγίων αναγκών των δημοσίων δομών Υγείας.

Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί, μεταξύ πολλών άλλων, μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.

Πηγή: krinilive

Σχετικές δημοσιεύσεις