«Κατ’ οίκον περιορισμός» η δεύτερη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων

Τη δεύτερη κατά σειρά ταινία προβάλλει φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 21:45, στο Μουσείο Τσιτσάνη, θα προβληθεί η ρώσικη ταινία «Κατ’ οίκον περιορισμός». Συγκινητική όσο και επίκαιρη, ουσιαστική ως προς τις καταγγελτικές της διαστάσεις, η ταινία παρουσιάζει μια καφκικής έμπνευσης ιστορία:

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο καθηγητής πανεπιστημίου Νταβίντ, με τη σιγουριά που χαρακτηρίζει τους καλλιεργημένους ανθρώπους, κατηγορεί και κοροϊδεύει στα social media τον Δήμαρχο της πόλης του. Αποτέλεσμα, να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, σε κατ’ οίκον περιορισμό και σε αναμονή του δικαστηρίου του.
Κλεισμένος μέσα στο μεγάλο, πρόσφορο για κινήσεις της κάμερας, σπίτι του, ο Νταβίντ θα δει να συγκεντρώνεται σιγά-σιγά στους χώρους του μια μικρογραφία της σύγχρονης Ρωσίας: από τη στωική, συμβιβασμένη μητέρα του με τις μνήμες της σοβιετικής εποχής, ως τη «σύγχρονη γυναίκα» που είναι η πρώην σύζυγός του, το λόγο των δημοσιογράφων που διαπερνά τους τοίχους, τη διεφθαρμένη αστυνομία.

info
Ρωσία, 2021
Παραγωγή: Αρτέμ Βασίλιεφ
Σκηνοθεσία: Αλεξέι Γκερμάν Τζούνιορ
Σενάριο: Αλεξέι Γκερμάν Τζούνιορ, Μαρία Ογκνεβα
Φωτογραφία: Ιβάν Μπουρλάκοφ
Πρωταγωνιστούν: Μεράμπ Νινίτζε, Ρόζα Καιρούλινα
Διάρκεια: 106 λεπτά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ετήσια συνδρομή 15 ευρώ για τις 10 ταινίες συν 2 ευρώ ανά ταινία.
Για μαθητές /ριες, φοιτητές/ριες
και ανέργους/ες η συνδρομή είναι 10 ευρώ και 2 ευρώ ανά ταινία.
Τα 2 ευρώ ΔΕΝ ισχύουν
για μαθητές /τριες

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις